Yksinkertaisuudessaan resepti kuuluupi näin
Ruispalat
25g hiivaa
6dl vettä
1rkl siirappia
½ tl suolaa
11 dl Myllärin ruisleipäainesta
Vähän ruisjauhoja
Liotellaan hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisätään siirappi ja suola. Vatkataan sekaan puolet ruisleipäaineksesta. Vaivaa taikinaan loppu aines. Kohota lämpimässä paikassa ainakin tunti. Kumoa taikina ruisjauhoilla jauhotetulle pöydälle ja kauli n. 1,5 cm paksuinen levy. Leikkaa levy 16 (?!?) palaan. Nosta palat pellilleja kohota vielä ½tuntia. Pistele palat haarukalla ja paista 250 asteessa n. 20min.
Sitten pitäis vielä lähtä Bodybic-tunnille, kun menin siskolle lupaamaan. Pitikin syödä maha täyteen...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti