sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ruispalat

Bongasin uusimmasta Maku-lehdestä ihan äärettömän helpon ruispalojen ohjeen ja pitihän niitä testailla, kun vapaa päivänä oli vielä aikaa kunnon kohottelulle. Kyllä se taitaa olla niin, että leipä kun leipä niin lämpimänä sitä kiskois vaikka kuinka paljon. Sitten kun se jäähtyy niin minulta se jää syömättä, mutta onneksi ei sentään kaikilta! En vaan ole mikään hirmu leipä ihminen. Oikeassa reseptissä oli myös puolukkaa, joka ois varmaan ollut aika jees, mutta meillä ei niitä tällä hetkellä pakastimesta löydy niin näistä tuli ihan vaan perus ruisleipää. Ohjeella tuli taas paljon vähemmän minun tekemänä mitä ohje lupas, mutta siinähän ei ole mitään uutta...


Yksinkertaisuudessaan resepti kuuluupi näin

Ruispalat

25g hiivaa
6dl vettä
1rkl siirappia
½ tl suolaa
11 dl Myllärin ruisleipäainesta

Vähän ruisjauhoja

Liotellaan hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisätään siirappi ja suola. Vatkataan sekaan puolet ruisleipäaineksesta. Vaivaa taikinaan loppu aines. Kohota lämpimässä paikassa ainakin tunti. Kumoa taikina ruisjauhoilla jauhotetulle pöydälle ja kauli n. 1,5 cm paksuinen levy. Leikkaa levy 16 (?!?) palaan. Nosta palat pellilleja kohota vielä ½tuntia. Pistele palat haarukalla ja paista 250 asteessa n. 20min.


Sitten pitäis vielä lähtä Bodybic-tunnille, kun menin siskolle lupaamaan. Pitikin syödä maha täyteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti