perjantai 17. helmikuuta 2012

Omatekoinen mysli

Törmäsin myslin teko ohjeeseen Kauhaa ja rakkautta-blogissa. Löysin ihan vahingossa kaapista tarvittavat ainekset ja päätin testata (vaikkakin unohdin öljyn!). Yleensä en voi sietää myslejä, ne ainaiset rusinat ja muut hedelmäpalat on niin pahoja. Ja muutenkaan eihän ne kaupan myslit kummosta ole. Mutta tämä itse uunissa paahdettu inkiväärin ja kanelin makuinen hävisi meillä aikamoisella vauhdilla. Mysli purnukan avaaminen johtaa aina ihan hillittömään nuuskutteluun, kun mysli vain tuoksuu niin hyvältä! Tämä mysli on saanut minut jopa ajattelemaan, että voishan tuonne ehkä testata jotain kuivattuja banaaneja, karpaloita tai pakaste kuivattuja mansikoitakin sekaan, vaikkaa hyvää se on ilmankin!


Mutta tässäpä vielä reseptin kopio tännekin, omilla määrillä sovellettuna...

Uunissa paahdettu mysli

5dl kaurahiutaleita
1½ dl pekaanipähkinöitä isohkoina paloina
1½ dl kuorellisia manteleita
1dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä näitä ei ollut
1dl kurpitsansiemeniä
1½ tl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
pistin varmaan melkein desin hunajaa
2 rkl rypsiöljyä

Sekoitetaan kaikki ainekset sekaisin (hunajasta tähän n. ½dl) ja levitetään tasaisesti uunipellille. Valuttelin itse vähän juoksevaa hunajaa vielä tässä vaiheessa ympäri peltiä. Paistetaan 150 asteessa n. 20-30min. Pyöräytellään seosta muutamia kertoja paistamisen aikana, mysli on hyvää kun kaurahiutaleet on sopivan ruskeita, muttei palaneita. Anna myslin jäähtyä kunnolla ja pakkaa ilmatiiviiseen purnukkaan.



Itse olen päätynyt syömään myslini banaanijugurtin kanssa, mutta minkä kanssa se yleensä syödään? Maito tekee siitä minusta liian löllöä ja muut jugurtit ei muka vain sovi, onko muita vaihtoehtoja?

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kivalta ohjeelta,voispa joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. ...ja oikeastihan tätä on vara muunnella mielensä mukaan loputtomiin.

    VastaaPoista