Mutta tässäpä vielä reseptin kopio tännekin, omilla määrillä sovellettuna...
Uunissa paahdettu mysli
5dl kaurahiutaleita
1½ dl pekaanipähkinöitä isohkoina paloina
1½ dl kuorellisia manteleita
1dl auringonkukansiemeniä
1dl kurpitsansiemeniä
1½ tl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
pistin varmaan melkein desin hunajaa
Sekoitetaan kaikki ainekset sekaisin (hunajasta tähän n. ½dl) ja levitetään tasaisesti uunipellille. Valuttelin itse vähän juoksevaa hunajaa vielä tässä vaiheessa ympäri peltiä. Paistetaan 150 asteessa n. 20-30min. Pyöräytellään seosta muutamia kertoja paistamisen aikana, mysli on hyvää kun kaurahiutaleet on sopivan ruskeita, muttei palaneita. Anna myslin jäähtyä kunnolla ja pakkaa ilmatiiviiseen purnukkaan.
Itse olen päätynyt syömään myslini banaanijugurtin kanssa, mutta minkä kanssa se yleensä syödään? Maito tekee siitä minusta liian löllöä ja muut jugurtit ei muka vain sovi, onko muita vaihtoehtoja?
Vaikuttaa kivalta ohjeelta,voispa joskus kokeilla :)
VastaaPoista...ja oikeastihan tätä on vara muunnella mielensä mukaan loputtomiin.
VastaaPoista