tiistai 1. toukokuuta 2012

Kreeta PART2

Muutaman päivän kateltua otettiin bussi kohti Haniaa (miksi meillä ei maksa bussit 1,60€?). Toisaalta siihen hintaan sai odottaa tunti ja 15 minsaa, kun ensin bussia ei tule ajallaan ja se joka tulee ajaa vaan täytenä ohi ja viittoo meneen seuraavaan... En sitten tiiä kuin yleistä moinen on. Takasi tullessa oltiin kerta vissiin ihan ajallaan.


Haniassa pyörittiin lähinnä vanhassa kaupungissa, koska ne vaan aina on niitä parhaita paikkoja. Minä vaan jotekin kovin pidän kaikista pienistä kapeistä kaduista joiden varrelle on tukittu pöytiä ja tuoleja ahtaasti. Viereen ehkä jotain myynti härpäkettä ja tietty kadun pitää olla mukulakivinen tai muuten tosi hankala kulkunen.


 Nahkakadulla oli kans kaikkea ihanaa nahkahärpäkettä enkä osannu oikeesti keskittyä mihinkään (mutta reissusta lähti matkaan yhdet käsityönä tehdyt nahkasandaalit). Olis tuolla Haniassa ollu kuulemma myös käymisen arvonen kauppahalli, mutta missattiin se kyllä ihan kokonaan.



Minusta tuolla Kreetalla on kaikista hassuinta se, että joka paikassa tuodaan aina jotain jälkkäriä päivälisen jälkeen. Jos ei muuta niin ainakin sitä Rakia. Mutta aika usein muuta. Kaikista upeimmat jälkkärit meille kannettiin tavernassa jonka nimeä kyllä en muista (se taisi olla jo Plataniaksen puolella). Todella mukava paikka ja erittäin hyvä ruoka ja ne jälkkärit <3.


Ruokailun jälkeen pöytää tuli tuollainen iso kori ihanan makeita appelsiineja. Palat suklaa ja juustokakkua kera jäätelön ja tuolla appelsiinikorin vieressä näkyviä yltiö makeita, noh jotain. Luulen niiden olleen jonkun tyyppisiä toffee juttuja eri mauissa. Tosin valkoiset kuutiot taas oli enempi jotain kookos hommaa. No eniwei olin pikkasen mielissäni. Ja jos rehellisiä ollaan ruoka oli oikeen hyvää joka paikassa ja pitihän sitä muutamia paikallisuuksia testata eikä mitään syömättä tarvinu maun puolesta jättää...


Tykkäsin kovasti näistä Kreikkalaisista mix-annoksista joissa sai maistella monenlaista. Pitää kyllä opetella tekeen noita Keftedesejä (kreikkalaisia lihapullia), mausteet on kerta kohdallaan. Myös Stifado eli  lihapata oli ihan todella hyvää. Onneksi mukaan tarttu joku pieni vihkonen missä on pari sinne päin reseptiä paikallisiin ruokiin ja loppuhan löytyy Googlesta. Alkuruuat oli aika huiman kokosia, tilasin ekana päivänä viininlehtikääryleet alkuun ja sain niitä lautasellisen, oli sen jälkeen vähän tiukkaa pääruuan kans... Mutta en muuten edes tienny, että viininlehtikääryleet tarjoillaan lämpimänä. Minä oon aina vetäny ne kylminä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti