maanantai 24. syyskuuta 2012

Apple Pie

Ehdin julkaista tämän reseptin jo ruokabloginkin puolella, mutta haluan sen tännekin. (Löydän sen itse varmasti täältä tarpeen vaatiessa paremmin.) Ja onhan tämä edelleen ajankohtainenkin!


OMENAPIIRAS

Pohja:

4dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
150g voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte:

n. 800g hapahkoja omenoita
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ dl vehnäjauhoja
1½ tl kanelia
1/4 tl raastettua muskottipähkinää
3 rkl voita

Pinnalle:

1 valkuainen
1 rkl maitoa

Nypi kylmä voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja painele nopeasti tasaiseksi. Nosta jääkaappiin väjintään puoleksi tunniksi. Poista omenoista siemenkodat ja paloittele viipaleiksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu, sokerit ja mausteet. Pyöräytä seosta pari minuuttia pannulla voissa. Lisää lopuksi jauhot. Jaa taikina kahtia. Kaulitse palat vuokaa vähän suuremmaksi pyöreäksi levyksi. Voitele piirakkavuoka ja nosta toinen taikinalevy sen pohjalle. Lado vuokaan omenat ja kaada myös karamellisoitunut sokeri omenoiden päälle. Aseta toinen taikinalevy omenoiden päälle. Paina sen reunat pohjassa olevaan taikinaan. Tee taikinan kanteen muutama viilto veitsellä tai painele reiät haarukalla. Sekoita valkuainen ja maito ja voitele piirakka. Kypsennä 200 asteessa n. 30min.

2 kommenttia:

  1. Oi mulla ois kotimaisia omppusia kaapissa...pitäisköhän pyöräyttää tämmönen ihana! Kiitos vinkistä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan omppuja löytyy niin suosittelin, oli aika kivan makunen! Kotimaiset tuntui sopivan vielä oikein hyvin.

      Poista