Ehdin julkaista tämän reseptin jo ruokabloginkin puolella, mutta haluan sen tännekin. (Löydän sen itse varmasti täältä tarpeen vaatiessa paremmin.) Ja onhan tämä edelleen ajankohtainenkin!
OMENAPIIRAS
Pohja:
4dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
150g voita
4 rkl kylmää vettä
Täyte:
n. 800g hapahkoja omenoita
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ dl vehnäjauhoja
1½ tl kanelia
1/4 tl raastettua muskottipähkinää
3 rkl voita
Pinnalle:
1 valkuainen
1 rkl maitoa
Nypi kylmä voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja painele nopeasti
tasaiseksi. Nosta jääkaappiin väjintään puoleksi tunniksi. Poista
omenoista siemenkodat ja paloittele viipaleiksi. Sekoita joukkoon
sitruunamehu, sokerit ja mausteet. Pyöräytä seosta pari minuuttia
pannulla voissa. Lisää lopuksi jauhot. Jaa taikina kahtia. Kaulitse
palat vuokaa vähän suuremmaksi pyöreäksi levyksi. Voitele piirakkavuoka
ja nosta toinen taikinalevy sen pohjalle. Lado vuokaan omenat ja kaada
myös karamellisoitunut sokeri omenoiden päälle. Aseta toinen taikinalevy
omenoiden päälle. Paina sen reunat pohjassa olevaan taikinaan. Tee
taikinan kanteen muutama viilto veitsellä tai painele reiät haarukalla.
Sekoita valkuainen ja maito ja voitele piirakka. Kypsennä 200 asteessa
n. 30min.

Oi mulla ois kotimaisia omppusia kaapissa...pitäisköhän pyöräyttää tämmönen ihana! Kiitos vinkistä :)!
VastaaPoistaJos vaan omppuja löytyy niin suosittelin, oli aika kivan makunen! Kotimaiset tuntui sopivan vielä oikein hyvin.
Poista