lauantai 12. lokakuuta 2013

Valkosuklaa-mansikkakakku (gluteeniton)

Työkaveri oli tehnyt tätä joskus keväällä ja oli pakko huudella ohjeen perään, kun maku oli niin hyvä. Selvisi, että kakku on gluteeniton, laktoositon, munaton ja kaloreitakaan ei ollut ihan hillittömiä liittyen sen hetkiseen ruokavalioon. Ellen olisi maistanut ensin, en olisi uskonut, että tämä kakku käy käytännössä melkein kaikille joilla on ruuan kans jotain rajoitteita... Kakkuja tehtiin viime viikonlopun maisteroitumisjuhliin kaksin kappalein ja hyvin katosivat pöydästä. Kuvankin tajusin räpsäistä kiireessä vasta sunnuntain kakusta puolenvälin jälkeen.



VALKOSUKLAA-MANSIKKAKAKKU

Pohja:

 3/4 dl pullomargariinia
3 rkl sokeria
3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1½ dl kaurahiutaleita (aitokauraa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohja vuokaan (itsellä oli 24cm vuoka). Paista 225 asteessa n. 15 min. kunnes pinta saa hiukan väriä. Anna jäähtyä.

Rahkahyytelö:

2 dl laktoositonta vispikermaa
250 g rahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata
4 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokerit ja karkeaksi rouhittu valkosuklaa. Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista kuivaksi ja sulata pieneen määrään kiehuvaa vettä. Lisää kermaseokseen ohuena nauhana. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.

Päällys:

½ dl mansikoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl omenamehua

Asettele (jäiset) mansikat hyytyneen kakun päälle. Kuumenna omenamehu ja sulata sekaan hyytelösokeri. Levitä seos mansikoiden päälle lusikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti