VALKOSUKLAA-MANSIKKAKAKKU
Pohja:
3/4 dl pullomargariinia
3 rkl sokeria
3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1½ dl kaurahiutaleita (aitokauraa)
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohja vuokaan (itsellä oli 24cm vuoka). Paista 225 asteessa n. 15 min. kunnes pinta saa hiukan väriä. Anna jäähtyä.
Rahkahyytelö:
2 dl laktoositonta vispikermaa
250 g rahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata
4 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokerit ja karkeaksi rouhittu valkosuklaa. Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista kuivaksi ja sulata pieneen määrään kiehuvaa vettä. Lisää kermaseokseen ohuena nauhana. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
Päällys:
½ dl mansikoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl omenamehua
Asettele (jäiset) mansikat hyytyneen kakun päälle. Kuumenna omenamehu ja sulata sekaan hyytelösokeri. Levitä seos mansikoiden päälle lusikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti