Pizza
Pohja:
25g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
n. 8 dl durumvehnäjauhoja
n. 5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike:
1 kg terttutomaatteja
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl sokeria
2 tl suolaa
400 g paseerattua tomaattia
70g tomaattipyreetä
2 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl tuoretta basilikaa
0,5 dl tuoretta oreganoa
0,5 dl tuoretta timjamia
+ mieleiset täytteet
Aloita pizzapohjasta (ja siis edellisenä iltana). Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja niin paljon, ettei taikina tartu käsiin. Lisää öljy ja vaivaa 5 min. Ripottele kulhoon (oikein iso) jauhoja ja nosta taikina sinne, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna olla ainakin 10 tuntia.
Kalttaa ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää tomaattikuutiot, suola ja sokeri. Anna hautua 30 min. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyre ja etikka. Anna hautua vielä toiset 30 minuuttia. Ihan lopuksi lisää sekaan hienonnetut yrtit.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina valmiiksi vasta, kun olet esivalmistellut kaikki täytteet. Jaa taikina ainakin 4 osaan ja kauli sekä lisää täytteet. Paista 10-15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti