sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Operaatio leivotaan huomista varten jatkuu...

Tänään vuorossa muutama piirakka ja pilkkoa salaattivermeet huomiseksi valmiiksi. Sitten ei kun yhdistetään, jää mahdollisimman paljon aikaa keskittyä kakkuun. Pelkään ehkä kerta vähän sen leipomista, ensimmäinen kerta kyseistä reseptiä käyttämässä ja joudun isonteleen reseptiä kakkuvuoasta pellille... No sen onnistumisen näkee huomenna, jos menee munilleen niin ei syyä kakkua!!


Jos eilinen alotettiin vanhalla reseptillä niin tänään tehtiinkin reseptivarkaus Hellapoliisin-blogista Välimeren piiras kuulosti nimittäin sen verran hyvältä. En seurannu ihan tarkkaan alkuperäistä ohjetta jätin esim. pois oliivit, suurin osa vieraista kun taitaa olla vähän oliivi kammoisia. Mitä pienen palasen tätä maiston niin ihan hyvää tuli näinkin, mutta kyllä ne oliivit olis siihen tehny kivan lisän! Että ehdottomasti niitä jos vain menee kaupaksi vielä sen jälkeen!

Pohjaa varten 300g margariinia
1 tl suolaa
6dl vehnäjauhoja 
nämä nypitään muruksi ja lisätään nopeasti sekoittaen 
1 dl vettä

Ite nakkasin tässä välissä taikinan jääkaappiin siksi aikaa kun tein täytteen johon tuli

200g fetaa kuutioina
100g aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1 paprika kuutioina
1 ruukku basilikaa silppuna

Nää laitoin sekasi ja nakkasin pellille taputellun piirakkapohjan päälle. Ja siihen päälle vielä nakkasin loput sekasi lyödystä täytteestä, elikkä...

4 kananmunaa
4dl ruokakermaa
4dl juustoraastetta (käytin emmental-mozzarellaa)

Ja uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi.


Toisena piirakkana leipasin tutulta saadun ohjeen mukaan kinkkupiirakan. Tähän mun mielestä sopis ihan tosi hyvin pikkunen potku ja ajattelin eka jopa lisätä reseptiin pikkasen jalopenoja, mutta sitten mietin, et tää on todennäkösesti se piirakka joka kelpaa myös lapsille. Että jalopenot jää myöhemmälle.

Piirakan pohjassa lintsasin ja ostin kaupasta kaks pakettia Pirkan piirakkataikinaa, taputtelin pellille (leivinpaperi väliin) ja hyvä tuli! Sitten vaan täytteet päälle. Tein täytteet samaan tyyliin kuin tuohon edelliseenki, eli eka kasasin aineet taikinan päälle ja sitten nakkasin tuon hyydyttävän sidosmassan, mutta melkeen tän kans olis ollu varmaan helpompi laittaa kaikki sekasi ja sitten kerralla kaataa piirakalle. Mutta ne ainekset!

2 pkt Korpelan kinkkusuikaleita (tää on olennaista!)
2 prk kermaviiliä
2 munaa
pala purjoa
persiljaa silppuna
n. 1tl maustepippuria

Kaikki sekasi ja piirakan päälle (oikeesti pitäs vielä ripotella n. 4dl juustoraastetta, mutta unohdin ja laitoin sen lopuksi kun piirakka oli jo aikalailla paistunu ja toivoin, ettei se haittaa!!). Piirakka 225 asteiseen uuniin ja 25 min siellä. Tai jos tekee niin kuin minä, piirakka ensin 25minsaa uunissa pieni jäähdytys, paniikki juustosta, juustot päälle ja grillivastusten alle vielä 5-10 minuutiksi. :)


En kyllä ymmärrä miten onnistuin muniin tuon juuston kans, mutta jospa tääkin syötävää on! Pitänee maistaa kunhan se jähtyy tuossa vielä hetken. Parempaa onnea toivottavasti kakun kans...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti