perjantai 21. lokakuuta 2011

Broileripata ja coucous

Tuossa jokunen päivä takaperin alkoi tekemään mieli jotain lämpöstä syksy ruokaa ja padat on sitä ehkä parhaimmillaan! Samalla saa tehtyä reilun annoksen josta riittää syödä pariinkin kertaan! Ja tämä pata on kuitenkin tuon broilerin ansiosta pataruokien nopsimmasta päästä. Alkuperäinen resepti löytyy Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta-kirjasta...


Resepti kuuluu siis näin:

800g broilerin koipi-reisipaloja, itse käytin ihan vaan koipia
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl öljyä

Ruskistetaan lihat pannulla ja perään nakataan kuullotettavaksi sipulit. Siirretään koko satsi isoon kattilaan ja sekaan näiden lisäksi...

2 rkl tomaattisosetta (taisin laittaa ehkä tripla annoksen)
6dl vettä + fon du chef kanaliemi hyytelö-jutska

Keitellään kymmenisen minuuttia. Ja laitetaan vihannekset, elikkä

150g kuutioitua lanttua
4 porkkanaa, viipaleina
200g kuutioitua kesäkurpitsaa
200g säilöttyjä kikherneitä
2dl tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
4tl sambal oelek- tahnaa (kannattaa maistella)

Keitellään vielä puolisen tuntia. Ihan lopuksi couscous pakkauksen ohjeen mukaan ja sekaan paljon oikeaa voita! Niin se on paras! Sitten vaan tarjoillaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti