Pohja:
200g minttu Domino-keksejä murskaksi
50g voita sulatettuna
Sekoitetaan ainekset tasaisesti sekaisin. Irtopohjavuoan pohjalle laitetaan leivinpaperi jonka päälle painellaan voi-keksimassa.
Täyte:
4 liivattetta
2dl kuohukermaa
1 1/4dl tomusokeria
2 prk (eli 500g) mascarponea
3 valkuaista
1dl (itse pistin kyllä 2dl) minttu Baileysia
Vaahdotetaan kerma, lisäämällä samalla pikku hiljaa tomusokeri. Lisätään kerman sekaan mascarpone-juusto. Vatkataan vielä valkuaiset vaahdoksi ja lisätään sekaan. Sen jälkeen kiehautetaan likööri ja sulatetaan sekaan kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Sekoitetaan likööri-liivateseos ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaadetaan vuokaan ja tarvittaessa tasoitellaan (minulla tasoittui aivan itsekseen sen ylimääräisen likööri desin ansiosta). Annetaan hyytyä vähäntään 3 tuntia.
Kiille:
3 liivatetta
1dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 dl kevyt maitoa
Kuumennetaan ainekset liivatetta lukuun ottamatta kiehuvaksi (voi ottaa pois liedeltä kun seos on tasainen). Lisätään vedessä liotetut liivatteet. Jäähdytetään seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaadetaan vuokaan kakun päälle ja annetaan hyytyä vielä muutama tunti.
Oih, ihanan näköinen kakku. Namskisk!
VastaaPoistaKannattaa kyllä testata joskus jos Baileysin maku yhtään miellyttää-
VastaaPoista