tiistai 17. huhtikuuta 2012

Resepti varkaissa: LOVEpasta, Passion for Food, Sara LaFountain

Enkö olekin pitänyt tarpeeksi pitkän tauon Sara LaFountainnin resepteistä? Sillä haluaisin jakaa vielä yhden mistä on tullut meillä hyvin suosittu. Tätä lihapullapastaa tulee niin iso annos, että meillekin riittää syötävää kahdeksi päiväksi (se on muuten harvinaista!). Ja kastike on ehdottomasti parempaa toisena päivänä uudelleen lämmitettynä, joten fiksuna kokkais tämän sunnuntaina jonku muun ruuan kaverina ja söis vasta viikolla ja lämmittäis.


Lihapullat:

700g jauhelihaa
2 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
3 valkosipulin kynttä silppuna
1 sipuli silppuna
2 tl kuivattua oreganoa
suolaa, pippuria
½tl fenkolimaustetta

Sekoitetaan kaikki aineet keskenään. Pyörittellään sopivan kokoisiksi katsottuja pullia jotka paistetaan pannulla. Riittää, että pinta ruskistuu tässä vaiheessa.

Kastike:

1 sipuli silppuna
4 rkl öljyä
2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
3dl punaviiniä
6rkl sokeria
3tl kuivattua oreganoa
2rkl toomaattipyrettä
2 tomaattia kuutioina

Kuulotetaan sipuli öljyssä. Lisätään sekaan muut aineet ja haudutellaan n.15minsaa. Lisätään lihapullat ja ja annetaan hautua niin kauan, että lihapullat kypsyy (n.10min.). 

Tarjoillaan kera pastan ja parmesaanin!

Punkku luonnollisesti vaikuttaa kastikkeen makuun, meillä on tainnut olla yleensä näppärässä pikku pullossa myytävää Fronteraa, tällä kertaa käytettiin Castillo Montroyta ja hyvää silläkin saatiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti