torstai 25. lokakuuta 2012

Resepti varkaissa: Pasta Pollognesse Pipsan keittiössä-kirjasta

Stoccalta lähti yks päivä mukaan ihan vahingossa ruokakirja. Ei mun ollut missään määrin tarkotus ostaa taas uutta, mutta se pönötti sopivasti Herkussa tarjouksessa. Ensimmäisenä testiin pääsi äärettömän helpolta ja hyvältä vaikuttava kananlihasta tehty pasta. Lopputulos oli hyvä, mutta ohjeen kohdalla mulle tuli muutama epäselvyys. Jos olisin kauhan varressa ensimmäisiä kertoja ruuan lopputulos voisi olla hiukan erilainen... Ensin ihmettelin tuleeko ohjeeseen todella kokonainen valkosipuli, päädyin muutamaan kynteen seuraavan päivän asiakaspalvelutyön takia ja ihan hyvä lopputulos oli siitä huolimatta. Sitten mietin eikö sipulia, chiliä ja valkosipulia haluta pilkkoa saati paistaa öljyssä, jokainen muu kirjan ohje kertoi kyllä kummatkin vaiheet jos ja kun näin tehtiin. Otin taas omaan korvaani järkevimmältä kuulostavan pilkkomisen ja öljyssä paistamisen käyttöön näiden kohdalla.


Mutta tähän tyyliin minä sen tein:


PASTA POLLOGNAISE

1 sipuli, silppuna
½ punainen chili, silputtuna
2 valkosipulinkynttä, silppuna
250g kananjauhelihaa
ripaus kanelia (purkista kaatui vahingossa varmaan 2 tl)
2 tlk kokonaisia tomaatteja
1 ruukku basiklikaa
mustapippuria
suolaa
tagliatelle-pastaa
parmesaania

Paista sipuli, chili ja valkosipuli pannulla öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää jauheliha ja kaneli. Paista kovalla lämmöllä n. 5 min.kunnes kanat saa väriä. Lisää tomaatit ja murskaa ne kauhalla samalla kun sekoitat. Anna kastikkeen kiehua ainakin puoli tuntia. (Mitä kauemmin sitä parempi!) Lisää lopuksi basilika. Sekoita kastike keitetyn pastan kanssa ja lisää parmesaania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti