maanantai 8. heinäkuuta 2013

Pestopasta

Kauniina kesäpäivänä ei tekisi mieli jähiä hetkeäkään kauempaa sisällä kuin on pakko. Pestopasta onkin oikeaa pikaruokaa valmistaa. Ainakin meidän parvekkeella basilika on villiintynyt niin mahdottomasti, että pestoon löytyy ainesosat ihan omasta takaa. Ja oma tekemä pesto on ihan mielettömän hyvää! Kahden hengen pasta-annoksesta tällä ohjeistuksella jää pestoa vielä levitteeksikin.


PESTOPASTA

2 valkosipulinkynttä
kuviteltu 1½ ruukkua basilikaa
½ dl pinjansiemenia
1dl parmesania
n. ½ dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

mieluinen määrä pastaa

Pistä ensin pasta vesi kiehumaan ja nakkaa pastat sekaan, kun vesi kiehuu. Siinä samalla paahda pinjansiemenet pannulla niin, että niistä tulee kullanruskeita. Laita sauvasekoittimen kulhoon kaikki peston ainekset ja surauta sekaisin tasaiseksi tahnaksi. Maista lopuksi ja mausta. Tässä vaiheessa pastan pitäisi alkaa olla kypsää, kaada vesi pois ja sekoita pesto pastan joukkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti