perjantai 14. maaliskuuta 2014

Siiderien maistelu ilta.


Viikonloppuna meillä vietettiin jatkoa syksyllä järjestettyyn oluen maistelu iltaan. Tällä kertaa vuorossa oli kuuden hengen porukalla siideri-ilta ideana maistella ja arvioida hiukan tuntemattomampia siidereitä. Tarjottavaksi päätettiin tehdä näppäriä tapaksia ja juomana toimi tietysti siiderit. Maisteltavat siiderit valittiin ihan mielivaltaisesti taktiikalla jokainen tuo kaksi itselleen tuntematonta ehdokasta. Illan aikana maisteltiin, kommentoitiin ja pisteytettiin. Itse taisin valita aika hyvin, kun omat valintani jakoivat kärkisijat. uskon, että ainakin muutamaa näistä tulee ostettua vielä jatkossakin.

 Mutta meillä maisteltiin:

Herrljunga Ginger Lemon Cideriä ruotsin puolelta. Sijoittui puoliväliin testatuista, mutta olisimme kaivanneet lisää inkiväärin makua.

Thatcher's Single variety Kate hyvin kuiva jopa viiniltä maistuva siideri ei vakuuttanut meitä.

SÖR suomalainen omenasiideri. Uhkasimme, että Hans Välimäen sotkeutuminen siideriin laskisi pisteitä, mutta SÖR oli niin hyvää, että sai kaikilta arvioksi 9. Joten jos haluaa hyvää siideria, ei siis mitään perussuomalaista ällöä testatkaahan tätä. Löysin pullon Citymarketista.

Varde Rance Citre de Bretagne sijoittui neljänneksi vaikken itse oikein välittänytkään, ehkä enempi ruokajuoma.

Farmhouse Cloudy Scrumpy kolmanneksi paras. Perushyvä.

Carlsberg's Beo muistaakseni myös ruotsista. Alkoholiton mansikkaboolin makuinen makea siideri.

Okanagan persikkainen siideri joka sijoittui suhteellisen heikosti.

Thatcher's Green Goblin melkein jumbona "maistuu, muttei hyvältä" -kommenteilla.

Briska, ruotsista sai jumbosijan liian makeana. Smuffilimsaa maustettuna vaniljaesanssilla.

Four Brothers Toffee Apple, jonka ostin vain koska toffee-omena kuulosti ihan liian erikoiselta siideriltä. Ja miten kävikään, toinen sija 1,25 pisteen erolla ensimmäiseen. Toffeen maku oli ihan oikeasti toffeen makuista ja voisi hyvin tarjota vaikka jälkkärinä. Iso plussa ettei silti liian ällön makea,  kommentteja esim. tosi namia, likööristä, karkkia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti