Joulusuklaat on ihan viime vuotista perinnettä jota ajattelin jatkaa. Töihin vein vuosi sitten maistiaisia ja tänä vuonna tuli sen verran kysyntää tryffeleille, että pitihän sitä värkätä. Muutama piti paketoida ihan joulupakettiin asti. Onneksi itsellekin jäi jotain jäljelle! Tein tänä jouluna useamman sorttista ja ajattelin tähän nyt pistää pari reseptiä näytille joista itse pidin eniten. Kuvassa karpalotryffeleitä, rommilla maustettuja maitosuklaa-appelsiini kuorrutteisia tryffeleitä, rommilla maustettuja kookoskuorrutteisia tryffeleitä, kermalikööri-saksanpähkinätryffeleitä ja metsämarjapaloja. Periaattesahan tuo yks tryffeli-ohje käy kaikkeen kun vain maustaa erilailla ja keksii uuden kuorrutteen.
Kermalikööri-saksanpähkinä tryffelit
1dl kuohukermaa
200g 70% tummaa suklaata
1dl kermalikööriä
50g saksanpähkinöitä
Kuumennellaan kerma kiehumispisteeseen, ja otetaan pois hellalta. Lisätään suklaa paloiteltuna ja annetaan sulaa. Sekaan likööri ja pähkinät hienonnettuina. Pursotellaan karamellivuokiin ja annetaan jähmettyä huoneen lämmössä jokunen tunti. Päälle koristeeksi esim. sulatettua valkosuklaata ja pala saksanpähkinää. Säilyy huoneen lämmössä jos tryffeleitä ei ole jähmetetty kylmässä!
Metsämarjapalat
200g taloussuklaata
n.2dl cashewpähkinöitä
70g kuivattuja karpaloita
70g kuivattuja mustikoita
Koristeeksi:
50g valkoista leivontasuklaata
Sulatetaan suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Rouhitaan pähkinät ja marjat veitsellä pureskeltaviksi kivan kokosiksi paloiksi. Sekoitetaan kaikki ainekset. Levitetään massa leivinpaperille ohuehkoksi levyksi. Sulatetaan valkoinen suklaa ja raidoitetaan suklaa-marjalevy sillä. Annetaan jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Lopuksi leikataan levy sopiviksi suupaloiksi.
Mutta siis nää itse tehdyt suklaat on tosi kivoja ja myöskin aika simppeleitä ideoita myös joululahjaksi niille joilla on ihan kaikkea. Mutta joille ei viitsisi antaa sitä tylsää Pandan suklaakonvehtirasiaa. Näppärä pakata myös pikku paketti mukaan jos joku tuo yllätys joululahjan.. Ja noita kuivattuja marjoja pitää aina ostaa reilummin, ne on niin hyvää pikku naposteltavaa, kun suklaa alkaa tympimään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti