perjantai 8. heinäkuuta 2011

Raparperihommia

Kaveri antoi  mulle pari päivää takaperin läjän raparperia ja sitten alkoki propleema mitä mä niillä teen. En oo koskaan ollu nimittäin mikään raparperi-ihminen, joten ideat mitä sillä tehdään oli aika vähissä. No vähän kolusin keittokirjoja ja nettiä ympäriinsä niin päädyin tekeen mansikka-raparperihilloa ja raparperi-ananaspiirakan ja jos jotain jää nakkaan loput pakkaseen myöhempää käyttöä varten. En varmaan jaksa tälläsellä heteellä kököttää sisällä kuuman uunin ja levyn kans yhtään enempää!

Kaikki alkaa puntaroinnista! :)
 Hillon keittäminen sujui täysin ongelmitta ja lopussa vielä sovelsin ohjetta soseuttamalla sen, koska en välitä sattumista. Ja toivon, ettei se pilaa mun hilloamista. Nyt on vaan propleema, että niin mihin tuon säilös? En mä tajunnu, että niin pitäähän mulla olla joku lasipurkkikin muka sitä varten... Että heh heh... Niiden ilmestymistä odotellessa siis, pitää alkaa vissiin tyhjenteleen jotain kaapissa olevia kaupan hillopurkkeja... :D Tuon hillon onnistumisen näkee vissiin vasta huomenna, ainakin ohje kertoi sen hyytyvän pikku hiljaa seuraavan vuorokauden, joten jännityksellä odotan miten käy...


Siellä lilluu ½ kg mansikoita ja saman verran raparperia
1dl vettä
vaniljatanko
½kg hillosokeria
ehkä n.2-3rkl sitruunamehua


Mutta ainakin nuin tuoreeltaan vielä täysin juoksevana turkkilaissenjugurtin kans mitä parasta!

Löysin kaapista jotain yläasteen kässäntunnilla tehtyä!

Piirakanki leipominen lähti hyvin käyntiin, kun tajusin ostaneeni kaiken  muun paitsi sen toisen pääraaka-aineen eli ananakset kaupasta! Helle taitaa pehmittää vähän aivoja! Joten sillä välin kun voit pehmenee niin ei muutaku lenkkiä kiskalle! Muuten piirakka onneksi meni aika rutiinilla.


 Pohja sisältää:
150g pehmosta voita
1dl sokeria
1 kananmunan
2,5dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita

Ekana sokeri ja voi vaahdoksi. Sinne kananmuna sekaan. Ja lopuksi vielä kuivat aineet.


...ja täyte:
Raparperia ja ananasta silleen kivan näkösesti
2 dl kermaviiliä
2dl sokeria
1 kananmuna

uunissa 200 asteessa puolisen tuntia ja JAMSKIS!

Piti vähän leikkiä kameralla....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti