Käytännössä lähes koko pyhäinpäivä meni ruokaa "laittaessa". Eli siis aamupäivällä nakkasin karjalanpaistin uuniin ja löhösin sohvalla ja vähän ennen ruoka aikaa pyöräytin jälkkäriksi hedelmäsalaatin! Tein karjalanpaistia toista kertaa elämässäni, enkä muistanu yhtään miten sen viimeksi tein, joten aika improvisoiden mentiin. Sen muistan, että mausteet oli viimeksi niin kohdillaan, mutta mitä ihmettä ne oli? Nyt ois nimittäin mausteissa ollu paranatamisen varaa... Mun mielestä karjalanpaisti on hyvää vain hirvenlihasta joten se on ruokaa jota tehdään sillon, kun pappa lahjoittaa siihen sopivia lihapaloja ja on koko päivä aikaa haudutella se kunnolla kypsäksi.
Niin ja jälkkärin ohjeen nappasin ylläripylläri taas kerran
Ruoka à la Sara-blogista. Niin simppeli tehdä ja kuin hyvää tuo passionsiirappi onkaan! Voisin syödä ainoastaan sitä ellei se olis niin makeaa. Salaattiinhan voi varmasti käyttää ihan mitä tahansa marjoja/hedelmiä, mutta itse noudatin suht löysästi alkuperäisen ohjeen hedelmiä...
2 appelsiinia, kalvottomina lohkoina
2 kiiviä, lohkoina
½ mango paloina
½ ananas paloina
2-3dl pakaste mansikoita
Passionhedelmäsiirappi:
3 passionia kaavittuna
1tl inkivääriä, pilkottuna pieneksi
1dl ananasmehua
1½dl sokeria
½ vaniljatanko
Kaikki sekaisin pieneen kattilaan, keitetään kokoon ja kaadetaan jäähtyneenä hedelmien päälle. Itse tarjosin kermavaahdon kans!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti