perjantai 2. joulukuuta 2011

Syöpöttelyt Sokeri-Jussin kievarissa

Käytiin tuossa jokin aika taakse päin työporukalla vähän syöpöttelemässä, ehkä pienimuotoisen pikkujoulun merkeissä. Suunnaksi valittiin Sokeri-Jussin kievari.

DSC05965
Ravinteli kuvat on työkaverin kameran tuotosta

Jos aloitan pienellä fakta osuudella. Sokeri-Jussin kievari on vanha (ainakin 150 vuotta) hirsimakasiini joka löytyy siis Oulusta Pikisaaresta. Ruoka on suomalaista hyvää konstailematonta ruokaa joka tehdään mielestäni aikalailla alusta asti itse ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Ja lista vaihtuukin aina kauden raaka-aineiden mukaan. Listalta löytyy muuten myös Isoäidin keittiö, josta löytyy pohjoispohjalaista perinneruokaa (kuten nyt rössypotut).


Oon ite pitäny Sokeri-Jussia tosi kivana kesäisenä paikkana, mutta kyllä vaan tämä talvinenki ilme näyttää hyvältä. Ja erittäin viihtyisä ja tunnelmallisen hämyisä.


 Söin itse Kievarin härkää pääruuaksi joka oli ihan todella hyvää! Työkaveri taisi vieressä sanoa kun leikkasin pihviä, että miten noin hyvin paistunu liha voi olla noin pehmeää? Hyvät lihat siis! Jälkkäriä mun piti arpoa pitkään kun tyrnijäädyke ja leipäjuusto jälkkärit kuulosti kumpiki niin hyvältä. Päädyin sitten leipäjuustoon ja olin koko jälkkärin ajan naapuri lautasen päällä ihastelemassa jäädykettä. Mutta olisinpa ottanu kumman vaan oisin varmasti ollu kade toisesta!

Tästä ehdittiin jo vähän nirhasta ennen kuvaa... Korvasienikastike ja valkosipuliperunat omm....

Mutta siis ruuat oli erittäin hyviä ja todella mukava ilta! Loppuun vielä nakataanpa oma naama kun pikkujoulu silmämeikki ja kynnet oli niin mätsäävät!


Gelish-kestolakathan ne taas on nämäkin.

3 kommenttia:

  1. Ihanat noi mätsäävät kynnet ja silmämeikki! Hyvältä näyttää! :-))

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva löytää itsensä tuolta sivupalkista, kiiitoooss! :)

    Kirjoitat kivasti, taidankin jäädä seurailemaan. :)

    Maija

    VastaaPoista
  3. Sandmar kiitos kovasti!

    Maija, blogiasi on kiva lueskella, vähän aina uutta ruokaideaa itsellekin välillä. Toivottavasti viihdyt minun sekalaisten juttujen seurassa... :)

    VastaaPoista