Eräästä ruuasta jäi jääkaappiin pyörimään lähes kokonainen
butternut-kurpitsa jolle piti keksiä jokin tarkoitus. Netin selailun jälkeen
vaikutti, että keitto olisi lähes ainut vaihtoehto ja hyvä niin!
Kurpitsasta tehdystä keitosta taisi nimittäin tulla neljäs keitto jota
tässä taloudessa voidaan tehdä useampaankin otteeseen. Tähän mennessä
keitto ruokalistaani on kuulunut vain tomaatti-, pinaatti- ja lohikeitto. Olen
elänyt yli 20-vuotta elämästäni lapsuus traumassa "kaikki keitto on
pahaa" ja alkanut opetella niiden syömistä vähän pikku hiljaa. Kun jossain vaiheessa huomasinkin lohikeiton hyväksi ideaksi, aloin ajattelemaan myös muiden keittojen ansaitsevan mahdollisuuden. Jostain syystä olen tosin pysytellyt enempi uusissa keitto tuttavuuksissa, kuin niissä lapsuuden nakki-, liha- tai hernekeitoissa. Ehkä kykenen kohtaamaan nekin vielä joskus... Tällä kurpitsakeitto ohjeella
syntyi keittoa kahdelle:
KURPITSAKEITTO
300g butternut-kurpitsaa, paloina
2 rkl hunajaa
2 rkl voita
½ pieni sipuli, silppuna
n. 3dl vettä + Fond du chef kanafondia
1dl kuohukermaa
5-10 tippaa habanero tabascoa
suolaa, pippuria
Tarjoiluun:
4 siivua pekonia (pilko ja paista)
valkosipuli krutonkeja
Laita
kurpitsat uunivuokaan, valuta päälle hunaja ja lisää muutama nokare
voita. Paahda uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes kurpitsat
alkaa pehmetä. Kuullota sipuli kattilassa pienessä määrässä oliiviöljyn
ja voita. Lisää paahdetut kurpitsat ja vesi+fondiseosta sen verran, että
kurpitsat juuri peittyy. Hauduta kurpitsat kypsiksi. Lisää kerma ja
kiehauta. Soseuta ja mausta. Tarjoa pekonin ja krutonkien kanssa!
Vitsit näyttää hyvältä! (ehkä pekonin vika.. haha!) ;)
VastaaPoistawww.polkadotcookie.com
Pekonilla kyllä kieltämättä saa melkein mistä vain herkullista! :D
PoistaTähän sopi taivaallisesti myös pannulla paistettu chorizomakkaran palat ja pinjansiemenet. Oli ihanaa! Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaOi, ei kuulosta muuten yhtään hassummalta idealta, pitää testata ensi kerralla!
Poista