lauantai 16. maaliskuuta 2013

Vihkisormus haussa

Olen tammikuisista häämessuista asti pohdiskellut sitä tulevaa vihkisormusta. Ai miten niin aloitetaan häiden suunnittelu vääristä asioista? Messuilla muutaman kultasepän kanssa jutueltuani ja sormuksia katsellessa tää nyt vaan jäi päällimmäisenä vaivaamaan... Kihlasormukseni (kuten näkyy), kun ei ole ihan vaan perus-pyöreä rinkula jonka viereen voi lämäistä minkä vaan sormuksen.


Ihan kuin kihlan kanssa yhteensopivassa sormuksessa ei ole tarpeeksi vaivaa jo yksistään. Lisäksi tämän hetkinen sormus muoti on vain kamalaa. En voi sietää liian leveitä, liian neliskanttisia tai liian suuria sormuksia. Kivet ei saa missään nimessä olla liian isoja, niitä ei saa olla liikaa ja mitäpä muuta korukaupat olisikaan pullollaan?

Huomasin taas kerran tietäväni oikein hyvin mitä en halua, mutta olen ihan hukassa sen kanssa mitä tahdon. Tulevalta vihkisormukseltani tahdon ainakin valkokultaista väriä ja muutamaa pientä timanttia, muoto ja kaikki muu on olleet ihan täysiä kysmysmerkkejä. Eilen kuitenkin satuin vahingossa löytämään kuvan yhdestä potentiaalisesta sormus mallista, tai niin ainakin kuvittelen ihan kuvan perusteella, jostain pitäisi vielä kaivaa vastaava sormus ja päästä kokeilemaan, miltä tuon tyypinen sormus oikeasti oman sormuksen vierellä näyttää.

jasmi.net

Ne jutut minkä perusteella kuvittelisin sormusten sopivan yhteen on: "Vihkisormuksen" reunat on tasaisen pyöreät, joten sormusten väliin ei tule lisää epämääräisiä koloja (niin paljon kuin vähän koukeroisista sormuksista tunnunkin pitävän). Timanttien asettelu sormuksessa jatkaa "samaa vähän viistoa linjaa" mikä on kihlasormuksessakin kiven ympärillä (huomaakohan/tajuaakohan tätä kukaan muu kuin minä?).

Ehkä vain suosiolla kävelen jonkun kultasepän vastaanotolle ja teetätän jotain yhteensopivaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti