torstai 21. maaliskuuta 2013

Color me!

Kävin lomani kunniaksi tekemässä edes jotain normaalista poikkeavaa. Muuten loma on vierähtänyt kotona nyhvätessä, kiitos auton joka TAAS päätti, ettei sillä ajella.

Päätin siis ihan mielenkiinnosta varata ajan värianalyysiin, toki joitain asioita tiesin jo oman kampaaja koulutuksen pohjalta, mutta itseä on aina niin hankala ruveta analysoimaan. Värianalyysi tehtiin niin, että ensin määriteltiin ihon,silmien, kulmien ja hiusten värit (lämmin, kylmä vai jotain siltä väliltä) ja tummuudet. Sen jälkeen alettiin eriväristen huivien avulla etsimään parheiten sopivia sävyjä. Tässä vaiheessa itsellä avautui silmät, että ohhoh miten kasvoista tuleekin noin sairaan värinen tietyn värisellä kankaalla? Kun väri maailma on kartoitettu tehtiin vielä omiin väreihin sopiva meikki. Minun tapauksessa töihin sopiva päivämeikki, katsoin siitä olevan juhlameikkiä enemmän hyötyä. Samalla sain vinkkejä kuinka omia värejäni käyttää: keltainen on silmieni väriä korostava (esim. luomiin ja silmälaseihin), vihreät on ihoa korostavia sävyjä (lyhyisiin shortseihin, bikineihin yms. asuihin joista jää paljon ihoa esiin).



Itsellä tavoitteena oli näin kevään kunniaksi saada vähän laajennettua vaatekaapin väri valikoimaa pois mustasta. Ja kyllähän niitä värejä löytyikin ja kaukana mustasta. Itselle yllätyksenä tuli niin laaja sinisten värien skaala mikä omasta väripaletista löytyi, olen aina ajatellut punaisen olevan enempi minun väri. Toisen yllätyksen aiheutti beige jonka huomasin kankaiden avulla näyttävän kasvojani vasten todella kivalta, ruskea on ruma väri-vammani saattaa joutua ainakin beigen kohdalla siedätyshoitoon. Mutta uskon todella, että analyysin jälkeen uskallan laajentaa omaa väriskaalaa myös niihin itselle "hankaliin" väreihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti