perjantai 29. maaliskuuta 2013

Minestronekeitto

Menneellä viikolla uskaltauduimme testaamaan kaikkien ruokailijoiden koulu-inhokki-ruokaa. Minestronekeitosta tulee mieleen hyvin laimea tomaattiliemi joka on maustettu oreganolla, jossa pääpaino on rakettispagetilla, lisänä muutama pitsakinkkusuikale ja hemapa-sekoitus. Valion Kotiruokaa-lehteä selaillessa löytyi yksi kyseisen keiton ohje, joka antoi ymmärtää koulun keiton olevan ehkäpä vähän köyhä versio minestronesta. Lisäksi tarjottavan pesto-raejuuston innoittamana päätettiin testata, osittain kauhun sekaisin tuntein keittoa keitellessä valmistauduttiin suuntaamaan tiemme grillille, mutta onneksi turhaan! Aurinkokin paistoa keittiöön niin kirkkaasti,että mikä voisi mennä sellaisena päivänä pieleen? Paitsi kuvat...



TOMAATTINEN MINESTRONEKEITTO


300g valkokaalta, suikaleina
1 iso porkkana, suikaleina
2 sipulia, ohuina siivuina
2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
2rkl Oivariinia
reipas 1 rkl tomaattipyrettä
1,2 l vettä
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 liemitiivistettä (liha ja kasvis)
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
½ purjo, viipaleina
1 punainen paprika, suikaleina
2 sellerin vartta, viipaleina
200g Korpelan kinkkusuikaleita
1dl rakettispagettia
1 dl persiljaa, hienonnettuna

Kuumenna rasva laakeassa, isossa, kattilassa. Lisää kaali, porkkana, sipulit ja tomaattipyre ja kuullota n. 5 min. Lisää vesi, tomaatit, liemitiiviste, pippuri ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 min. kannen alla. Lisää pasta, kinkku ja loput kasvikset. Keitä vielä 10 min. ja viimeistele persiljalla.

Päälle voi lisätä Pesto-raejuustoa: 

1 prk raejuustoa 
2 rkl turkkilaista jogurttia
n. 2tl punaista pestoa
vähän sokeria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti