TOMAATTINEN MINESTRONEKEITTO
300g valkokaalta, suikaleina
1 iso porkkana, suikaleina
2 sipulia, ohuina siivuina
2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
2rkl Oivariinia
reipas 1 rkl tomaattipyrettä
1,2 l vettä
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 liemitiivistettä (liha ja kasvis)
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
½ purjo, viipaleina
1 punainen paprika, suikaleina
2 sellerin vartta, viipaleina
200g Korpelan kinkkusuikaleita
1dl rakettispagettia
1 dl persiljaa, hienonnettuna
Kuumenna rasva laakeassa, isossa, kattilassa. Lisää kaali, porkkana, sipulit ja tomaattipyre ja kuullota n. 5 min. Lisää vesi, tomaatit, liemitiiviste, pippuri ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 min. kannen alla. Lisää pasta, kinkku ja loput kasvikset. Keitä vielä 10 min. ja viimeistele persiljalla.
Päälle voi lisätä Pesto-raejuustoa:
1 prk raejuustoa
2 rkl turkkilaista jogurttia
n. 2tl punaista pestoa
vähän sokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti