keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Elämän ensimmäinen sienimetsä ja mielettömän hyvä suppiskeitto

Tässä taloudessa harvinainen yhteinen viikonloppuvapaa sai mainion suunnan, kun päästiin ystävien matkaan suppilovahveroiden poiminta matkalle. Itselleni kerta oli sienessä ensimmäinen, enkä edes tiennyt, että suppiksia löytyy näiltä leveyksiltä. Sieni saaliimme ei ollut mikään päätä huimaava, mutta metsässä käveleskely ja eväsleipien syönti taisikin olla pääasia. Unohtamatta tietenkään sitä, että nyt pystyn tunnistamaan suppilovahveron, joten voin lähteä poimimaan edes jotain sieniä jatkossakin. Miettiessämme mitä teemme vajaalla litralla suppiksia, päädyimme siihen ehkä itsestään selvimpään vaihtoehtoon eli keittoon. Ja onneksi päädyimme, ei ole tullut aikoihin syötyä niin hyvää sienikeittoa. Ohjetta lunttailin osittain jostain taannoisesta Maku-lehdestä. Ohjeen mukaan annoksia olisi 4-6, mutta meillä tämä hävisi kyllä lounaalla kahden ihmisen kitaan yhdellä istumalla.


SUPPISKEITTO

1 hienonnettu sipuli
1 rkl öljyä
n. 1 litra suppilovahveroita
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä
2 fondi hyytelöä
2 dl kermaa
100g Koskenlaskija-juustoa
pippuria ja suolaa

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää hienonnetut suppilovahverot ja kääntele hetken aikaa. Ripottele jauhot joukkoon. Lisää vesi ja keitä 10 minuuttia. Lisää kerma ja sulatejuusto ja keitä vielä viitisen minuuttia. Mausta lopuksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti