BURGUNDINPATA
400g naudan paistisuikaleita
3 rkl voita
n. 90g pekonia, suikaleina
4 banaanisalottisipulia, isoina paloina
3 valkosipulinkynttä, viipaleina
4 pientä porkkanaa, viipaleina
70g mukulaselleriä, pieninä paloina
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl demi glace-kastikepohjaa
2,5 dl vettä
3,75dl punaviiniä
3 laakerinlehteä
2 tl timjamia
3 rkl tomaattipyrettä
suolaa ja mustapippuria
2 tl sokeria
100g tuoreita herkkusieniä, viipaleina
kourallinen hienonnettua persiljaa
Ruskista paistisuikaleet muutamassa erässä voissa pannulla. Laita kylmään pataan suikaloitu pekoni ja ala kuumentaa liedellä, kun rasva alkaa irtoamaan lisää pataan sipulit, selleri ja porkkanat. Kuullota hetken aikaa ja lisää paistisuikaleita ja vehnäjauhot, kääntele vielä hetki. Lisää vesi, punaviina ja demi glace ja tomaattipyre. Mausta ja anna kiehahtaa liedellä. Siirrä pata 150-asteiseen uuniin ja hauduta kannen alla 3 tuntia. Paista herkkusienet pannulla voissa ja lisää pataan persiljan kanssa. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna muhia vielä n. 15min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti