maanantai 20. tammikuuta 2014

Pakkaspäivän pataruokaa

Sunnuntaina oli sen verran viileää, että lämmittävä pataruoka alkoi kuulostamaan oikein hyvältä, ja koska sunnuntaina on vielä aikaakin kunnon uunissa haudutteluun alkoi burgundinpata valmistua niistä aineista mitä nyt sunnuntaina kaapista sai kasaan haalittua. Siinä padan uunissa hautuessa on hyvää aikaa leipasta myös pullataikina ja kohotella se ihan kunnolla (tein muuten ehkä elämäni kuohkeimmat pullat!). Tästä annoksesta syö noin neljä ja itse pistäisin paljon enemmän sieniä, jos niitä kaapissa olisi. Toki jokin muu ruhon osa voisi olla parempi, kuin paistisuikaleet, mutta muuta ei ollut tarjolla joten käy se näinkin. Kuten pataruuat yleensäkin tämä on vielä parempaa seuraavana päivänä.


BURGUNDINPATA

400g naudan paistisuikaleita
3 rkl voita
n. 90g pekonia, suikaleina
4 banaanisalottisipulia, isoina paloina
3 valkosipulinkynttä, viipaleina
4 pientä porkkanaa, viipaleina
70g mukulaselleriä, pieninä paloina
3 rkl vehnäjauhoja
 2 dl demi glace-kastikepohjaa
2,5 dl vettä
3,75dl punaviiniä
3 laakerinlehteä
2 tl timjamia
3 rkl tomaattipyrettä
suolaa ja mustapippuria
2 tl sokeria
100g tuoreita herkkusieniä, viipaleina
kourallinen hienonnettua persiljaa


Ruskista paistisuikaleet muutamassa erässä voissa pannulla. Laita kylmään pataan suikaloitu pekoni ja ala kuumentaa liedellä, kun rasva alkaa irtoamaan lisää pataan sipulit, selleri ja porkkanat. Kuullota hetken aikaa ja lisää paistisuikaleita ja vehnäjauhot, kääntele vielä hetki. Lisää vesi, punaviina ja demi glace ja tomaattipyre. Mausta ja anna kiehahtaa liedellä. Siirrä pata 150-asteiseen uuniin ja hauduta kannen alla 3 tuntia. Paista herkkusienet pannulla voissa ja lisää pataan persiljan kanssa. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna muhia vielä n. 15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti