torstai 23. tammikuuta 2014

Kunnolla kohotetut korvapuustit

Näiden korvapuustien taikinanohje on Olivia-lehden täydellisistä ohjeista ja hyviähän nämä on. Ensimmäistä kertaa ehkä ikinä jaksoin oikein kunnolla kohotella pullat monessa välissä ja kyllä eron huomaa. Normaalisti olen antanut kohota taikinan hyvällä tuurilla sen 45 minuuttia ja pulliksi leipomisen jälkeen lähinnä sen ajan mitä uunilla on mennyt lämmetä. Nyt taikina kohoili jo ehkä tunnin ja vartin ja valmiit pullatkin tunnin. Uuden uunin kanssa paistolämmöt on vielä vähän hakusessa, mutta ihan hyviähän näistä tuli. Tein tällä ohjella 20 korvapuustia ja 6 laskiaispullaa valmiiksi pakkaseen odottelemaan.


KORVAPUUSTIT

5 dl maitoa
50g hiivaa
1½ dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1½ tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
150g sulatettua voita

Väliin:

100g voita
kaneli-sokerisekoitusta

Päälle:

kananmuna
raesokeria

 Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää vähitellen vehnäjauhot ja vaivaa nyrkillä painellen. Lisää loppu vaiheessa voi. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Painele ilmakuplat pois ja jaa kahteen osaan. Kauli levyiksi. Levitä levylle voi ja kaneli-sokeriseos. Kääräise levyt rulliksi ja leikkaa kolmioiksi. Nosta palat uunipellille ja paina peukaloilla keskelle vako. Anna kohota vielä lämpimässä. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä 200-asteessa n. 15min.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti