tiistai 25. helmikuuta 2014

Perunarieskat

Tänään tein perunarieskoja siitä kaikesta mikä oli jäänyt jämiksi. Siitä syystä mitat on suuntaa antavia ja maitoa jatkettu vedellä, mutta eipä perunarieskojen ohje ole koskaan niin viimesen päälle tarkka tainnut ollakaan...? Ainakin nämä on helppo ja nopsa tehdä ja varsinkin tuoreena (kuten leivät yleensäkin) kovin hyvää. Tällä arvioidulla 5 desin muusin määrällä syntyi 4 isompaa ja 4 pienempää rieskaa.



PERUNARIESKAT

n. 5dl perunamuusia
muusin paksuudessta riippuen 1-2dl maitoa (jota voi jatkaa vedellä)
2 kananmunaa
 2,5 dl jauhoja (tässä tapauksessa 1 dl täysjyvävehnäjauhoja, loput perus vehnäjauhoja)
loraus öljyä
vähän suolaa

Lisää perunamuusin joukkoon muut aineet ja pyörytä tasaiseksi. Annostele taikina "pallerot" pellille. Lisää taikinan päälle jauhoja ja taputtele ohuiksi rieskoiksi. Tee haarukalla reikiä rieskojen päälle ja siirrä uuniin 250 asteeseen ja anna paistua n. 15min. kunnes rieskat saa vähän väriä. Anna jäähtyä hetki liinan alla ja tarjoa vielä lämpimänä kera ihan oikean voin!

Perunamuusia on muuten meillä aika monesti ylimääräistä onko muita hyviä ideoita sen hyödyntämiseen kuin rieskat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti