maanantai 17. helmikuuta 2014

Pulled pork ja viski-cola BBQ-kastike

Tässähän on oikein iskenyt kevättä kohti mentäessä ruuanlaitto inspiraatia, se oli kovin kateissa vielä loppu vuonna. Älkää nyt ainakaan turhautuko tähän lähes vain resepteiksi muuttuneisiin postauksiin. Tällä kertaa vuorossa oli pulled pork kokeilu vol. 2. Tehtiin pulled porkia jo alku syksystä, mutta silloin lopputulos oli omaan makuun liian makeahko ja ehkä myös turhan appelsiininen. Jo sillon nettiä selaillessa törmäsin johonkin cola-versioon ja mietin, että tuota pitää testailla. No nyt törmäsin sitte ihan vahingossa whiskey-cola pulled pork-reseptiin ja se alkoi niin houkuttelemaan, että seuraavan vapaa päivän koittaessa yön yli marinoitunut liha nakattiin uuniin aamulla puoli kahdeksan. Siellä se päivän hautui luun kanssa ja minä vietin leppoista vapaa päivää popsien granaattiomenaa ja lueskellen uutta Maku-lehteä. Marinadi on tosi hyvä jo ihan itsekseen, söin ihan mielissäni possua jo ennen viski-colakastikkeen lisäämistä, joten tätä marinadia tulee varmasti käytettyä jatkossa muuallakin. Ensin syötiin tätä sämpylöiden välissä ja seuraavana päivänä uunissa lämmitettynä perunoiden seurana.



VISKI-COLA PULLED PORK


500g porsaan lapaa
300g kassleria
+ kaupan päällis luu
(pelkkä kassler tai lapa on ihan yhtä käypiä)

Marinadi:

2 rkl suolaa
1 rkl Chipotle tabascoa
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl savupaprikajauhetta
1 dl coca colaa (ihan normi sokerista!)
2 valkosipulinkynttä, paloina

Viski-cola soosi:

1,5 dl coca colaa
½ dl viskiä
½ dl sweet chili-kastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1½ dl ketsuppia
2 rkl Worcestershire-kastiketta
suolaa, pippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Jos lavassa on nahka paikallaan leikkaa siihen viillot ja hiero marinadi kunnolla lihojen päälle. Laita lihat pussiin ja jääkaappiin. Anna marinoitua yön yli ja pyöräyttele muutaman kerran marinoinnin aikana pussia ympäri. Ota liha lämpiämään huoneen lämpöön n. tunti ennen kypsennystä. Laita 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi ja laske sitten lämpö 100 asteeseen. Hauduta liha kypsäksi (n. 6 tuntia), itse kääntelin lihoja aika ajoin. Lopuksi pyöräytä uuni kiinni ja jätä vielä vetäytymään jälkilämmölle. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet kattilassa ja keitä kasaan puolisen tuntia. Riivi liha pieneksi ja sekoita kastike joukkoon. Halutessa voit vielä käyttää hetken uunissa niin BBQ-kastike vähän karamellisoituu lihan pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti