lauantai 15. helmikuuta 2014

Banaani-mustikka pancakes

Viime sunnuntaina vietettiin meillä näinä päivinä harvinaiseksi käynyttä yhteistä vapaata. Yhtisen aamupala hetken kunniaksi päätettiin tehdä jotakin hiukan normaalista viilistä tai myslistä poikkeavaa ja paistettiin ihan amerikkalaistyylisiä pannukakkusia. Mustikka pankaceja on tullut tehtyä joitain kertoja aiemminkin eri ohjeilla, mutta omaan makuuni ne on aika mauttomia tai ainakin makeutta saisi olla enempi. Toki se varmasti pitäisi korvata tarjoilu vaiheessa siirapilla, mutta en kaipaa ihan niin paljon makeaa, onko minua muka hankala miellyttää? No kuitenkin siinä syy miksi halusin laittaa sekaan myös banaania ja nyt näiden makeuskin alkoi olla omaan makuuni! Lisättiin tosin tarjoilu vaiheessa vielä pieni määrä kuusihunajaa, mutta sitä ei tarvita enää paljoa! Tämä ohje on pieni, paistettiin se pikkuisella valurautapannulla (halkaisija ehkä n. 10cm), juuri riittävä kahdelle yksi maistelu pancake paistovaiheessa ja kummallekin kaksi itse h-hetkeen.



BANAANI-MUSTIKKA PANCAKES

 1 kananmuna
0,65 dl maitoa
0,65 dl kermaviiliä
1 rkl öljyä
1,75 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1½ rkl sokeria
ihan vähän suolaa
1 pieni mössätty banaani
3 dl mustikoita

Sekoita ensin muna, maito, kermaviili ja öljy. Sekoita keskenään myös kaikki kuivat aineet. Lisää sekoittaen kuivat aineet nesteisiin. Anna tekeytyä puoli tuntia. Lisää juuri ennen paistamista mössätty banaani. Lisää pienehköön pannuun nokare voita ja pasita miedolla lämmöllä. Lisää mustikat pannareiden päälle suoraan pannulle, ennen niiden kääntämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti