keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Resepti varkaissa: paneroitua siikaa ja perunasalaattia, Passion for Food, Sara LaFountain

Yleensä meillä syödään aika harmillisen vähän kalaa siihen verrattuna, kuinka hyää se on. Ja silloinkin, kun syödään se on yleensä lohta. En edes osaa perustella miksei muita kaloja tule syötyä, vaikka ne on niin yksinkertaisen helppoja ja nopeita paistaa. Olenkin tässä päättänyt alkaa laajentamaan kalan syöntiämme ja tässä olisi yksi uusi resepti kokeilu. Siikahan nyt ei vaan pysty paistamaan voissa pahaksi ja Saran reseptit, noh, ei vaan voi olla pahoja. Salaatin ainemääriä en edes mitenkään mitannut, mutta ilmeisesti tekemäni määrä oli vähäisempi mitä alkuperäisessä reseptissä, koska ainakin kirjan kuvassa majoneesikastiketta oli ihan vaan vähän vähempi. Mutta eipä se mitään, kastike oli hyvää! Ja katsokaa kuinka hyvin tuo oranssi mäti sopiikaan tuohon salaatin viereen! Siitä tuli tuhat kertaa kauniimpi heti, kun ensimmäiset mätipallerot tiputti salaatin päälle. Salaatin aineita en tosiaan mitannut, punasipulit korvattiin saloteilla ja kaprikset koki pientä muutosta alkuperäiseen, mutta tässä jonkin näköinen resepti:


PANEROITUA SIIKAA JA PERUNASALAATTIA


Siika:

2-4 siikafileetä (riippue syöjistä ja siian koosta)
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna, rakenne rikottua
1dl korppujauhoja
voita

Poista fileestä ruodot nyppimällä. Mausta file suolalla ja  pippurilla. Kasta kalafileet ensin kananmunaan ja sitten korppujauhoihin. Paista fileeet voissa pannulla, kunnes ne ovat kullan ruskeita. Imeytä liika rasva fileistä asettamalla ne talouspaperin päälle.

Perunasalaatti:

450g keitettyjä perunoita
voita
3 rkl majoneesia
2 rkl kermaviiliä
1 rkl dijon-sinappia
mustapippuria
sokeria
suolaa
1 banaanisalottisipuli
ruohosipulia
pari senttiä wasabia
½ keitetty kukkakaali
100g keitettyjä vihreitä pitkiä papuja
10 pientä kaprista, pilkottuna pieneksi
3 rkl lohen mätiä

Leikkaa perunat siivuiksi ja paista voissa pannulla, anna jäähtyä. Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, mausteet, sipulit ja wasabi keskenään. Lisää paahdetut perunat, kukkakaali, pavut ja kaprikset. Sekoita. koristele lopuksi lohen mädillä, tarjoa kera siikafileiden.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti