maanantai 14. huhtikuuta 2014

Hääkenkien metsästystä.

Alku vuodesta, kun kävin ostamassa hääpuvun sovittiin, että olisin huhtikuussa yhteyksissä puvun pienennyksen tiimoilta. No huhtikuuhan tuli yhtä yllättäen, kuin kaikki muukin tänä keväänä ja huomasin, että ne sovitukseen mukaan otettavat kengät on edelleen hommaamatta, samoin alusvaatteet. Epätoivoisesti kiersin kaikki Oulun kenkiä myyvät puljut etsien kivoja oransseja korkkareita, olinhan kehittänyt pakkomielteen oransseista hääkengistä. Valkoisia en halunnut missään tapauksessa ja kutsuissa on jo kivasti oranssia niin se oli luontevin väri valinta. Kaasot tosin silmäili minua oudosti, kun kerroin oransseista kenkähaaveista, ei kai se nyt niin outo asia ole?

No, jalkaan riittävän pientä, kaunista ja oikean oranssia ei nyt vain löytynyt koko kaupungista. Lopulta tajusin, että hääpukuliikkeet myy värjättäviä satiinikenkiä ja näin yhdet todella kauniit Rainbow clubin hopea korkoiset kengät jo tammikuun häätapahtumassa Morsiusateljee Katariinan osastolla. Suunnaksi siis Katariina, josta löytyi ne ihanat kengät, mutta eihän ne sopineet minun kapeaan jalkaan ollenkaan. Vieressä oli onneksi toiset kivan näköiset, saman merkkiset kengät, mutta aivan erilaisella lestillä ja ne tuntui liikkeessä niin hyviltä jalassakin, että nappasin mukaan.


Seuraavana päivänä työpäivän ja kävelylenkin jälkeen sitten päätin vähän käveleskellä uusilla kengillä ja APUA! Ne ei mahdukaan jalkaan, kuin väkisin tunkemalla. Onneksi kengät on nahkaa, ja ainakin myyjä kertoi niiden jo liikkeessä ollessani venyvän, joten venytys operaatio alkakoon. Mietinpä taas kerran uusien kenkien oston jälkeen, miksei jalkani voisi turpoilla vähän vähemmän? Milloin kengät käy heti liian pieniksi ja miloin ne tippuu seuraavana päivänä jalasta. Nyt vain toivotaan kenkien muotoutuvan sopiviksi ja hääpäivän olevan mahdollisimman vähän turvottava.

Enää pitäisi päättää haluanko sittenkään värjätä valkoisia kenkiäni oransseiksi? Oikeastaan, kun tuo valkoinenkaan ei ole hassumpi... Mutta olisiko se oranssi nyt niin hullu idea valkoisen hääpuvun kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti