maanantai 21. huhtikuuta 2014

Arabiemiraatit: Sharjah

Olen yrittänyt jo useampaan kertaan aloittaa näitä loma päivityksiä, mutta on ollut jotenkin NIIN hankalaa. Eikä vähiten tämän yhä käytössäni olevan jesarilla paikatun läppärin takia jossa esim. A-kirjain toimii super-heikosti. Mutta nyt otan itseäni niskasta kiinni ja aloitetaan edes jostain!

Hotellimme sijaitsi siis Dubain viereisessä emiraatissa Sharjahissa, jossa tulikin lopulta vietettyä eniten aikaa. Hotelli oli Lou Lou Beach Resort, ja nimensä mukaankin meillä oli hotellilla oma ranta jossa ottaa aurinkoa. Itse hotellista ei ole huonoa sanottavaa. Ruoka oli hyvää ja palvelu pelasi, venäläisiä oli vaan käytännössä koko muu hotellin väki meidän lisäksi. 



Yleensä rytmitettiin aikalailla tyliin aamupala, rannalle löhöileen ja uimaan. Iltapäivällä sitten vähän aktiivisempaa toimintaa. Yritettiin jokunen kerta liikkua Sharjahin alueella ihan kävellen, välillä päästiin perille ja välillä tuskailtiin, että tuolla se kauppakeskus olis ihan hillittömän tien toisella puolen, mutta kun ei tästä vaan pääse yli. Taksi oli siis se yleisin ja helpoin tapa liikkua, mutta kävelemällä voi yrittää ja näkee tietty maisemia vähän enemmän, mutta kävelyteitä ei välttämättä kannata odottaa.




Sharjahin Central Soukit oli tälläiset aika uuden aikaset rakennukset, joka ei ainakaan itseeni tehnyt kovin suurta vaikutusta, olisin toivonut näkeväni vanhan aikaisia soukkeja pikku kojuineen, tämä oli käytännössä erinäisiä pikku putiikkeja vierekkäin, joissa sopi tingata. Täältä löty kaikkea kullasta, mattoihin, huiveihin ja kosmetiikkaan. Isoja kauppakeskuksia taas Sharjahista löytyi ainakin se neljä, tai siis isoja kauppakeskuksia, minun mielestä, paikallisella mittapuulla semmoiset 4-5 kerrokset, kauppakeskukset joiden yläkerrassa on lapsille "huvittelukeskuksia" on ilmeisesti aika pieniä...


Ruoka oli yleensä  ottaen joka paikassa hyvää, aika leipä painotteista. Possua ei luonnollisestikaan ollut tarjolla. Alkoholiahan Sharjahissa ei ollut myynnissä ollenkaan, mutta ihan todella hyviä tuoreista hedelmistä ja marjoista puristettuja mehuja sai melkein mistä vain, ja niitä me kyllä juontiinkin monesti päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti