maanantai 9. kesäkuuta 2014

Raparperijäätelö

Siskon uuden talon pihassa kasvaa raparperiä ja olen saanut sitä jo nyt tämän alku kesän aikana niin paljon, että piirakoiden lisäksi on ollut pakko alkaa keksiä muutakin mihin sitä tuhlaisi. Raparperijäätelöä testasin eilen. Jäätelö havaittiin hyväksi ja toivoteltiin tervetulleeksi lisää raparperejä ajatuksena keitelle jääkappiin isompi satsi raparperimarmeladia jota voi sitten käyttää ainakin siihen jäätelöön. Ja ohjeellahan tulee siis pikkuinen kahden hengen annos OBH Nordican Ice Cream Makerillä ja raparperihilloa jää vielä vähän annoksen päällekin.




RAPARERIJÄÄTELÖ

Raparperihillo:

3 raparperin oksaa
3 rkl vettä
1 dl hillo-marmeladisokeria

Kuori ja pilko raparperit. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa. 

Jäätelömassa:

1 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jugurttia
n. 5 tl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan jugurtti ja sokeri ja vatkaa vielä sekaisin. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna käydä kunnes jäätelö paksuuntuu hiukan. Lisää sitten suurin osa raparperihillosta ja sekoittele vielä hetkinen. Siirrä pakkaseen jäätymään vielä noin tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti