lauantai 7. kesäkuuta 2014

Testaamaan projekti 333

Taisin vähän nyt hurahtaa, liekkö kyseessä äärettömän hyvä idea vai keväinen muutoksen halu ja ylimääräisen tavaran hävitys tarve? Oli syy mikä hyvänsä niin projekti 333 on työn alla. Törmäsin ennen vappua, jossain blogissa jota en enää edes muista, ihan vahingossa johonkin jota kutsuttiin nimellä projekti 333. Googlasin asiasta lisää vähän myöhemmin ja huomasin ihan intopiukeana miettiväni, että kuinkahan tää toimis mulla ja minkähänlaisen 33 vaatteen valikoiman saisin kyhättyä käyttööni kesä-elokuulle. Niin monet vain kehui projekti 333, että innostuin oikeasti itsekin niin, että taitaa olla pakko testata ainakin yksi kolmen kuukauden pätkä. Jos siitä en saisikaan mitään muuta irti se varmasti ainakin vähentäisi ylimääräistä vaatteiden ostoa.

Mutta siis, mikäli sikäli joku muukin on vielä ollut täysin pimennossa mikä kumma se tämä projekti 333 on niin tiivistettynä se menee aikalailla näin:

Valitaan 33 vaatetta, asustetta, kenkää, korua ja käytetään vain niitä seuraavat kolme kuukautta. 33:een ei lasketa vihkisormusta tai muita pysyviä koruja, alusvaatteita, yövaatteita, urheilu-tai työvaatteita. Loput vaatteista viedään vaikka varastoon odottamaan. Ideana on selvittää jääkö jotkut vaatteet käyttämättä ja jos jää, ne laitetaan kolmen kuukauden jakson jälkeen kiertoon. Lisäksi kolme kuukautta varastossa olleet vaatteet jotka valitaan taas seuraavaksi kolmeksi kuukaudeksi tuntuu taas uusilta.

Valinnan aloitin mielestäni helpoimmasta päästä. Otin esiin kynän ja paperia ja avasin kenkäkaapin oven ja kirjoitin kahta listaa: ne joita käytän mielestäni kesällä varmasti ja niiden perään numerot ja ne joita käytän ehkä. Loput kasasin pinoon jonka kiikutan varastoon. Kengistä oli helppo jatkaa koruihin, koska oikeasti käytän hyvin vähän mitään asusteita. Itse vaatekaapin läpikäynti onkin osoittautunut hankalammaksi. Tarvinko juhlavaatteita ja kuinka lämmintä ilmaa sattuu tälle kesälle? Sen verran aion luistaa säännöistä, etten laske laukkuja mukaan 33 kolmeen, koska ne ei ole minulle mikään ongelma, käytännössä käytän vain yhtä. Sillä saan kuitenkin vähän ylimääräistä vaatekaapin puolelle.

Miettiessäni olen myös huomannut, että kaipaisin ehkä jotain kevyempää kunnolla kesäisempää hametta jota en omista... karkaako tämä sittenkin shoppailun puolelle? Joka tapauksessa törmäsin jossain myös siihen ideaan (tämä ei tainnut olla alkuperäisissä säännöissä, mutta tuntui hyvältä, joten noudatan sitä!), että jos ostan kolmen kuukauden aikana uuden vaatteen, luovun yhdestä käytössä olevasta, enkä luovu siitä vain varastoon vaan kokonaan, vaikka kierrätykseen, joten jos alankin shoppailemaan mietin ainakin hyvin tarkkaan mitä shoppailen ja mistä oikeasti haluan luopua. 

Huvitti vain, kun siivosin kaapit, että nyt näyttää siltä, että minä olen tässä taloudessa se jolla on vähemmän vaatetta kaapeissa. Voi olla, että palaan tähän projektiin täälläkin aika ajoin, jos siitä huomaan jotain sanottavaa löytyväksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti