lauantai 12. heinäkuuta 2014

Häiden h-hetkeen n. puolitoista kuukautta

Puolisen vuotta on vain humpsahtanut johonkin ja nyt alkaa olemaan pikku hiljaa asioita hoidettavana jo pienellä kiireellä. Sulho viettää jo polttareitaan, joten ajattelin hiukkasen paneutua tähän tulevaan juhlaan.  Aika paljon häähommia on siis tehty tuon edellisen kuulumisten päivittelyn jälkeen.

Hääautoa etsittiin pitkin kevättä ja alkukesää, kunnes totesimme ettei meidän budjetti kestä 250€ viiden kilometrin matkasta kirkolta hääpaikalle, joten luovutimme. Vielä ei ole tiedossa millä autolla ja millaisella kuskilla huristamme tuon välin, mutta onhan tuossa auto pihassa ja kaasoilla ajokortit!

Bändi löydettiin keväällä Antin työjuttujen kautta, eräs 3 henkinen akustinen bändi sattui muutamaan kertaan soittamaan jossakin työtilaisuudessa ja sieltä heidät napattiin. Itse en ole heidän kuullut soittavan, mutta jospa uskoisin tulevaa miestäni, että hyvältä kuulostivat.

Kukka kaupoilla kävimme jokin aika sitten hiukan alustavasti juttelemassa, koska minun kukkien katseluni oli sitä, että istuin illat googlessa, selailin ja tuskailin ettei kellään oo oransseja hääkimppuja, ei ainakaan semmosia mitä minä haluan! enkä tajua kukista yhtään mitään joten kukkakimpun miettiminen oli todella haastavaa. Joten floristin puheille. Heti kimput vähän selkeytyikin omassakin päässä, mutta sovimme silti että lopullinen tilaus tehdään vasta kuun vaihteessa ja sain myös kehotuksen toimittaa kuvia jos löydän jotain silmääni miellyttävää. Kukat rajautui kuitenkin pääosin oranssiin liljaan ja valkoiseen orkideaan josta lähdetään kimppua ja hiuskukkia tekemään.

Yksi esimerkki kimppu

Vihkiharjoitus on myös jo käytynä. Hurjan aikaisin, tiedän! Mutta kirkkoa varaillessa sanottiin, että olla yhteydessä pappiin touko-, kesäkuulla ja sopia "jutustelu-aika" en uskonut joutuvani vielä sillä istumalla vihkiharjoituksiin, mutta näin vain kävi, joten saas nähdä muistammeko mitään enää hääpäivänä. Lisäksi harjoitushan ei ollut vihkikirkossamme, joten joudumme käymään siellä vielä myöhemmin tutustelemassa ja seurakuntamestari (mikäli sikäli oikein muistan) toivottavasti kertoo tarkemmin käytännön asioista, kuten miten alttarille kävely tapahtuu ja missä kaasojen ja bestmanin kuuluu olla...

Kutsut tosiaan saatiin matkaan kesäkuun alkupuolella ja vastauksia on tullut jo aika hyvin. Ilmoittautumis aikaa on vielä kuun loppuun ja vastaus uupuu ihan muutamalta poppoolta. Muutama kutsumaton vieras on myös saatu mukaan juhliin, toivottavasti tilat vetää sen verran enemmän väkeä.

Hääkakut tilasimme maisteluun myös tälle viikolle ja eilisen päivän niitä mutustelimme ja päädyimme lopulta aika yksimielisesti mangojuustokakkuun. Tykästyimme kakun raikkaaseen makuun ja värikin menee vähän teemaamme sopivaan suuntaan. Kakku tilataan Huovisen leipomosta.

Saippuakuplat tilasin tällä viikolla, joten saamme jotain kirkon edessä tapahtuvaa aktiviteettia.

Huomenna palaveeraamme kaasojen ja bestmanin kanssa, jotta saadaan ohjelmaa enemmän kasaan ja tehtäviä jo alustavasti jaettua. Ja pian on myöskin palaveria juhlapaikan kanssa, saadaan sitten menutkin lopulliseen kuosiin. Miettiä pitäisi vielä häämarsseja (voi kun haluttaisiin poistua jonkun muun kuin ihan perinteisen marssin tahdissa!), häävalssia/tanssia ja muuta soittolistaa. Kengät pitää vielä viedä värjättäväksi, sormukset kaiverruttaa, testailla kampaus ja miettiä meikki (ajattelin nipistää siitä ja tehdä useiden ihmisten kokemusten perusteella sen itse). Askarrella saa myös vielä urakalla tienvarsikylttejä, paikkakortteja, menulappuja sun muuta... Sitten vielä kaikki se mitä ei vain olla vielä tajuttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti