keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Tee se itse-häämeikki

Juttelin häämeikistä muutamankin jo naimisiin ehtineen ystävän kanssa, joista oikeastaan kaikki olivat meikkaajalla otetuista meikeistä sitä mieltä, että eivät olleet itse täysin tyytyväisiä lopputulokseen tai olisivat itse pystyneet ihan samaan. Joten kuitenkin joskus koulussa meikkaus-kurssin käyneenä ja monen vuoden oman nassun meikkauskokemuksella päätin tehdä meikin itse. Hiukan tosin viimeisellä viikolla jännitin olikohan ratkaisu sittenkään oikea, mutta lopputulos miellytti silmää ja meikki oli täysin paikoillaan vielä yöllä hotellihuoneen peilistä naamaa tuijottaessa. Tavoite meikissä oli aika luonnollinen kevyempi silmämeikki punaisilla huulilla.

Kuva: Valokuvaus Marko ja Katri. http://www.markojakatri.fi

Itse olen aina ollut sitä mieltä, että panostamalla kunnon pohjaan, sen päällä olevat tuotteet voivat olla vaikka vähän huonompiakin, ilman suurempaa katastrofia. Ja tällä asenteella lähdettiin liikenteeseen myös häämeikin kanssa. Ostin jo keväällä taustatutkimuksen jälkeen kaappiin testattavaksi Vichy:n Dermablend-puuterin ja-nestemäisen meikkivoiteen joka lupaa peittää vähäiset ja keskivaikeat ihovirheet ja kestää 16 tuntia. Testikäytössä meikkivoide näytti pysyvän paikoillaan työpäivien ajan ja pääsinpä testaamaan sen myös kaverin häissä, jolloin tein meikin 8 aikaan aamulla ja se kyllä näytti hyvältä vielä illalla. Muutama kokeilu vielä kesän kovimmilla helteillä, jolloin pysyvyys ei ollut ihan niin mainio, mutta onneksi elokuun lopulle ei odotettu enää 30 plus astetta. Koska meikkivoide oli hyväksi havaittu ja hyväksytty häämeikki käyttöön sain ostaa vielä loppu kesästä astetta tummemman sävyn ruskettuneelle iholle.

Ihan puhtaasti häämeikkiä ajatellen ostin nyt vain tuon meikkivoiteen ja puuterin, Lumenen ihonvärisen kajal-kynän ja viime hetken innostuksena jostain blogista hirmuiset kehut luettuani Lumenen Time Freeze Kiinteyttävän pikakaunistajan (joka joko kaunisti tai sitten ei...?).

Meikkiin valmistautuminen alkoi oikeastaan jo edellisenä iltana, kun tein Mary Kay:n mikrokuorinta aineella hyvän kuorinnan ja laitoin yöksi seerumit ja kunnon kasvovoiteen vaikuttamaan. Aamulla luonnollisesti pesu ja levitin kasvoille vielä tuon Lumenen pikakaunistajan ja Cliniquen All about eyes-silmänympärysvoiteen. Sitten pariksi tunniksi kampaukseen, jonka aikaa voiteet sai imeytyä. Itse ajattelin meikata vasta kampauksen jälkeen, koska tiesin että kaikki hiukset vedetään pois kasvoilta.

Itse meikin teon aloitin levittämällä Dermablendin meikkivoiteen (sävy 25 Nude) sienellä koko kasvoille hyvin ohuena kerroksena, kevyesti myös korviin ja häivyttäen leuan alle. Punoittaville poskille ja nenään taputtelin voidetta vielä kevyesti toisen kerroksen. Dermablendin irtopuuterin sudin kevyesti isolla sudilla koko kasvoihin kiinnittämään meikin.

Sen jälkeen siirryin silmiin: Levitin aluksi (meikkivoiteen päälle) koko luomelle Lumenen Natural Code Eye Dramatizer-luomivärikynän sävyä Pearl Ivory, jonka taputtelin tasaiseksi sormilla. Silmän sisänurkkaan levitin Rimmelin Glam'eyes luonoväripaletista sävyä nro. 2 ja luomen keskelle Lumenen Long-wear eyshadow paletten vaaleinta sävyä. Ulkonurkkaan ja banaani varjostukseen käytin Technic-merkkistä (en todellakaan tiedä mikä merkki on, mutta sain ison meikkipaletin espanjan tuliaisiksi joskus ja näissä on hyvät värit ja niistä saa hyvällä pohjalla oikein kelpo meikin. Mutta vain hyvällä pohjalla!) tummempaa lämpimän ruskeaa helmiäis-sävyä. Kulmien alle pyyhkäisin sormin myöskin Lumenen paletista vaaleinta sävyä. Sisäluomeen ihonvärinen rajaus ja yläluomelle tein itselleni jopa epänormaalin ohuen rajauksen Lumenen ruskealla Blueberry liquid eylinerilla ja sävy oli ruskea. Ripsiin hyvä taivutus ja ripsiväri jonka voittanutta ei ole vielä löytynyt pysyvyydessä ja ulkonäössä eli Max Factorin False Last Effect ja vedenkestävänä versiona. En käyttänyt irtoripsiä, koska omissakin ripsissä on ihan riittämään hyvän ripsivärin kanssa. Lopuksi vielä laitoin kulmiin ihan kevyesti taas siitä Lumenen paletista tumminta sävyä ja harjasin hiuslakalla kostutetulla kulmaharjalla karvat osoittamaan oikeaan suuntaan.

Sitten siirryin takaisin kasvoihin levitin taas suurehkolla siveltimellä varjostukset leukaperien alle, poskiluun alle ja hiusrajoille ohimoille. Varjostukseen käytin Mary Kay:n Mineral bronzing powder Bronze Diva-sävyä. Korostukset tein Mary Kay:n Mineral highlighting powder Pink Stardustilla hiukan pienemmällä siveltimellä poskipäille ja ohimoille. Lopuksi kasvoille vielä poskipuna: aika säpäkän pinkki, isolla siveltimellä merkkiä Technic.

Huuliin en tehnyt rajauksia, olen jotenkin tykännyt että punaus näyttää kivemmalta ilman liian tarkkoja reunoja. Punakin pysyi yllättävän hyvin huulilla vaikka söi ja pussasi. En nimittäin lisännyt sitä, kuin kerran päivän aikana, kirkosta lähtiessä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti