tiistai 27. tammikuuta 2015

Juhlien täyteinen tammikuu

Uusi vuosi on alkanut kaikin puolin niin vauhdikkaasti, että alan olemaan aika iloinen, että ollaan pian helmikuussa ja ehtii joiltain osin edes rauhoittua. Tammikuu aloitettiin heti loppiaisena kaverin syntymäpäiväkahvitteluilla, joista jatkettiin sujuvasti seuraavan päivän koulun alkuun ja kummitytön synttärijuhliin.

Ensimmäisen kouluviikon jälkeen käytiin Antin, siskoni ja ystäväni kanssa Vuokatissa opettamassa hänen belgialaista miekkosta hiihtämään. Ilmahan oli ihan kamala hiihtää ensimmäistä kertaa: 15 astetta pakkasta, mahoton tuuli ja lumisade niin että ladut oli ihan tukossa. Ja jos ilmassa ei ollut tarpeeksi kestämistä, suksia lainannut taho oli päättänyt, että pitovoidetta laitetaan ihan kunnolla. Hyvä että raukka pääsi mäkiä alas ilman sauvojen apua. No, innostusta kuitenkin riitti meitä muita enempi, itsehän olisin varmaan samassa tilanteessa nakannu sukset johonki mettään ja häipynyt... Kyllä me kuitenkin tehtiin 8 kilometrin lenkki ja paistettiin puolivälissä kodassa makkarat.  

Seuraavalla viikolla juhlittiin taas, tällä kertaa siskoni syntymän vuosijuhlia ja kummityttömme ristiäisiä. Ei siinä mahtavia juhlia kaikki, mutta kyllä alkoi jo tässä vaiheessa pikkusen tuntumaan juhlinta raskaalta, varsinkin kun automme lasahti siskoni pihaan lauantaina ja sunnuntaiksi piti hommata jostain laina-auto, että edes päästiin koko ristiäisiin. 

Auto sentään saatiin toiminta kuntoon ennen kuin taas kävin muutaman mutkan Kemissä opiskelun merkeissä. Eikös se niin sanota, että alku aina hankalaa? On nimittäin aika raskaalta tuntunut tuo opintojenkin aloittaminen. Anatomia, fysiologia ja patofysiologia on paketoitu meillä samaan kurssiin ja sen laajuun vaikuttaa tällä hetkellä ihan mahdottomalta oppia! Toivon todella, että siihen tulee joku tolkku munki päässä ennen huhtikuun loppua.



Sitten ollaankin päästy jo viime viikonloppuun asti, jolloin tammikuun juhlat "huipentui" niihin tällä kertaa suurimpiin eli enoni 50-vuotis juhliin, joihin olin lupautunut orjatyövoimaksi. Perjantai iltana ajelin koulun jälkeen auttamaan viimeisissä valmisteluissa ja lauantai aamuna pääsin koristelemaan kakut ennen kuin otettiin kummitytön kanssa vastuu juhlien tiskivuoresta. Sunnuntai aamuna vielä söin ihan omaksikin yllätyksekseni mielellään jäljelle jääneitä juustokakun jämiä. Onneksi kuitenkaan ennen toukokuuta, ei taida tarvia syödä enempää kakkua! 

Niin ja se alkuviikolla korjattu auto ei muuten taaskaan pelannut, kun oltiin lähdössä sunnuntaina kotiin. Seuraava huoltoaikakin saatiin vasta ens maanantaille, että onneksi tämän viikon tunnit voi tehdä kaikki kotoa käsin. Olen aika super tyytyväinen, että näinkin härdellin kuukauden jälkeen voin sanoa, että auto on rikki, viikonloppuna pysytään siis kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti