maanantai 27. huhtikuuta 2015

Paistettua kanaa, kuskusia ja tsatsikia

Tehtiin joitain päiviä takaperin ennen jumppaan lähtöä ruokaa lähinnä ajatuksella jotain pikaista ja riittävän kepoista, että jaksaa jumpatakin. Mutta tämä resepti osoittautui ihan älyttömän hyväksi. Varsinkin tuo kana, kaikessa yksinkertaisuudessaan oli tosi hyvää! Reseptin Antti oli napannut jostain päin nettiä ja on ilmeisesti alkujaan Jamie Oliverin ja kai myös ihan salaattina ajatus tarjoilla, mutta me tehtiin tästä kuitenkin ihan lämmin ruoka-versio ja kyllä ehdottomasti toimii myös näinkin!


KANAA, KUSKUSIA JA TSATSIKIA

Tsatsiki:

puolikas kurkku
250g kreikkalaista jugurttia
pari ruokalusikkaa sitruunaa
puolikas nippu tuoretta minttua
mustapippuria
suolaa

Raasta kurkku ja ripottele sen päälle suola ja anna hetki olla. Puristele liika neste pois kurkuista. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset keskenään. Anna tsatsikin maustua vähintään 30 min.

Kuskus:

300g kuskusia
2 paprikaa
1 punainen chili
4 kevätsipulia
puolikas nippu tuoretta tilliä
200g herneitä
kourallinen mustia oliiveja
40g fetaa
suolaa

Poista chileistä ja paprikoista kannat ja siemenet. Hienonna ne tehosekoittimessa kevätsipulin ja tillin kanssa (ei tarvi olla mitään sosetta). Keitä/turvota kuskus pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Lisää kuskusin sekaan kaikki kasvikset (myös se tehosekoittimessa käynyt) ja murenna päälle lopuksi vielä feta. Halutessaan päälle voi vielä pirskotella oliiviöljyä ja sitruunamehua.

Kana:

400g kananrintafileetä
1 tl provencen mausteseosta
mustapippuria
puolikas lime
oliiviöljyä

Nuiji aluksi fileitä kevyesti hiukan ohuemmiksi. Pyörittele kanat suolassa, pippurissa ja yrttiseoksessa ja pirskottele päälle myös limen mehua ja oliiviöljyä. Paista kypsäksi pannulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti