KANAA, KUSKUSIA JA TSATSIKIA
Tsatsiki:
puolikas kurkku
250g kreikkalaista jugurttia
pari ruokalusikkaa sitruunaa
puolikas nippu tuoretta minttua
mustapippuria
suolaa
Raasta kurkku ja ripottele sen päälle suola ja anna hetki olla. Puristele liika neste pois kurkuista. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset keskenään. Anna tsatsikin maustua vähintään 30 min.
Kuskus:
300g kuskusia
2 paprikaa
1 punainen chili
4 kevätsipulia
puolikas nippu tuoretta tilliä
200g herneitä
kourallinen mustia oliiveja
40g fetaa
suolaa
Poista chileistä ja paprikoista kannat ja siemenet. Hienonna ne tehosekoittimessa kevätsipulin ja tillin kanssa (ei tarvi olla mitään sosetta). Keitä/turvota kuskus pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Lisää kuskusin sekaan kaikki kasvikset (myös se tehosekoittimessa käynyt) ja murenna päälle lopuksi vielä feta. Halutessaan päälle voi vielä pirskotella oliiviöljyä ja sitruunamehua.
Kana:
400g kananrintafileetä
1 tl provencen mausteseosta
mustapippuria
puolikas lime
oliiviöljyä
Nuiji aluksi fileitä kevyesti hiukan ohuemmiksi. Pyörittele kanat suolassa, pippurissa ja yrttiseoksessa ja pirskottele päälle myös limen mehua ja oliiviöljyä. Paista kypsäksi pannulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti