PASSANDA KANAA
3 rkl öljyä
kanelitanko
2 vihreää kardemumman kotaa
(riko kevyesti vaikka kaulimella)
1 pieni sipuli, silputtuna
3 cm pala inkivääriä, raasteena
3 kynttä valkosipulia, murskana
1 tl korianteria, jauhettuna
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl voimakasta kuivattua chiliä, jauhettuna
3-4 kananrintaa, puolitettuna
200g kreikkalaista jugurttia
2 rkl murskattua mantelia
1 tl suolaa
1 dl vettä
kourallinen paahdettuja mantelilastuja
kourallinen tuoretta korianteria
Paista aluksi öljyssä pannulla kanelitankoa ja kardemumman kotia puolisen minuuttia. Lisää sen jälkeen sipuli ja paista pari minuuttia. Sen jälkeen laita pannulle inkivääri ja valkosipuli ja paista taas pari minuuttia. Sitten lisätään vielä kurkuma, korianteri ja chilit ja paistellaan puoli minuuttia. Sitten lisää puolitetut kananrintapalat ja kääntele pannulla, niin että maustetta on varmasti joka puolella. Lisää pannulle vielä jugurtti, mantelit, suola ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, aina välillä kanoja käännellen. Soosi on valmista, kun se on niin paksua, että tarttuu kiinni kanoihin. Soosin siis ei ole tarkoitus olla löysä kastike, vaan paksu maustekerros kanojen päällä. Ripottele lopuksi pinnalle korianteri ja mantelilastut. Tarjoa vaikka basmatiriisin ja naan-leivän kera.
3 rkl öljyä
kanelitanko
2 vihreää kardemumman kotaa
(riko kevyesti vaikka kaulimella)
1 pieni sipuli, silputtuna
3 cm pala inkivääriä, raasteena
3 kynttä valkosipulia, murskana
1 tl korianteria, jauhettuna
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl voimakasta kuivattua chiliä, jauhettuna
3-4 kananrintaa, puolitettuna
200g kreikkalaista jugurttia
2 rkl murskattua mantelia
1 tl suolaa
1 dl vettä
kourallinen paahdettuja mantelilastuja
kourallinen tuoretta korianteria
Paista aluksi öljyssä pannulla kanelitankoa ja kardemumman kotia puolisen minuuttia. Lisää sen jälkeen sipuli ja paista pari minuuttia. Sen jälkeen laita pannulle inkivääri ja valkosipuli ja paista taas pari minuuttia. Sitten lisätään vielä kurkuma, korianteri ja chilit ja paistellaan puoli minuuttia. Sitten lisää puolitetut kananrintapalat ja kääntele pannulla, niin että maustetta on varmasti joka puolella. Lisää pannulle vielä jugurtti, mantelit, suola ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, aina välillä kanoja käännellen. Soosi on valmista, kun se on niin paksua, että tarttuu kiinni kanoihin. Soosin siis ei ole tarkoitus olla löysä kastike, vaan paksu maustekerros kanojen päällä. Ripottele lopuksi pinnalle korianteri ja mantelilastut. Tarjoa vaikka basmatiriisin ja naan-leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti