maanantai 6. heinäkuuta 2015

Vaniljakreemi

Näin tv:ssä ehkä viime viikolla (?) ihan ohimennen, kun joku teki vaniljakreemiä ihan itse, vaikken ohjelmaa suoranaisesti seurannut tai ohjettakaan nähnyt pisti se miettimään miksi en ole koskaan tehnyt vaniljakreemiä itse? Miksi aina jokapaikassa käytetään vain sitä jauhetta? Niinpä ajattelin ottaa operaatioksi testata voiko vaniljakreemin tehdä itse ja onko se nyt sitten kuinka hankala. Lopulta totesin, että tekeminen on ihan superhelppoa, enkä yhtään ymmärrä miksi jauhetta käytetään, koska onhan omatekemä paljon parempaakin. Itselle jäi ehkä hiukan hämäräksi, miten vaniljakreemi ja tosi paksu vaniljakiisseli oikein eroaa toisistaan, mutta ehkä sillä ei ole väliä! Kun kreemi oli valmis piti miettiä mihin minä sen käytän? Fiksu ihminen olisi toki miettinyt sitä jo vähän aiemmin. No päätin inspiroitua aluksi tv:n kokista ja tehdä hyytelön, tässä tapauksessa raparperi-mansikka sellaisen ja päälle pari desiä vaniljakreemiä ja saman verran kermaa sekoitettuna. Tämän jälkeenkin kreemiä oli ihan hyvin jäljellä, joten kaivoin vielä pulla ohjeen johon sain upotettua loput. Nyt muuten tiedän mitä leivon syksyllä, kun suomalaiset hiukka hapokkaammat omenat kypsyy, sen reseptin voi käydä kurkkimassa täältä. Kreemiä keitettäessä parasta olisi varmasti täysmaito, mutta sitä ei kaapista löytynyt, joten tein oman sekoituksen.
VANILJAKREEMI

5 dl kuohukermaa + kevytmaitoa
1 vaniljatanko
70g sokeria
40g maissitärkkelystä
6 keltuaista

Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet talteen. Sekoita siemenet, sokeri, maissitärkkelys, keltuaiset ja 1 dl kerma-maitoseosta. Keitä 4 dl maito-kermaseosta ja vaniljatanko kiehuvaksi. Lisää keltuaisseos maito-kermaseokseen hyvin sekoittaen. Kiehauta vielä varovasti kunnes kreemi sakenee ja ota pois levyltä. Laita kreemi puhtaaseen astiaan jäähtymään (älä kuitenkaan jäähdytä jääkaapissa) ja laita kelmu kreemin päälle, niin että kelmu osuu kunnolla kreemin pintaan. 
Kun kreemi on jäähtynyt voit sekoittaa siihen kermavaahtoa ja käyttää sitä vaikka kakun välissä tai käyttää sitä sellaisenaan pullien tai piirakoiden täytteenä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti