sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kuredu - Water villa vs. Jacuzzi Beach Villa

Kuredu Island Resort & Spa tarjoaa majoitusta simppeleistä Bungaloweista uima-altaallisiin Sultan Pool Villoihin. Me otimme vaihtelun, päättämättömyytemme ja hinnankin kannalta kaksi majoitusmuotoa. Ensimmäinen viikko yövyttiin Jacuzzi Beach Villassa ja puolessa välissä lomaa vaihdettiin Water Villaan. Kummassakin oli luonnollisesti omat hyvät ja huonot puolensa, joita halusin vielä vertailla, jotta joku toinen päättämätön ehkä saa tästä jotain irti omiin tarpeisiinsa.


Jacuzzi Beach Villa

Meidän Beach Villamme sijaitsi miltein saaren O-Resortin päädyssä, siispä olimme hiukan syrjässä innokkaimpien snorklaajien reiteiltä. Niinpä saimme pitää rantamme aika omana, ja uimaranta olikin yksi tämän asumismuodon parhaita puolia. Ranta oli oikein mukava hiekkaranta jossa uimavesi syveni suhteellisen vauhdikkaasti, joten uiminen oli mukavaa. Myös snorklaaminen onnistui tällä puolella saarta, vaikkakaan rannan tuntumassa ei ollut mahdottomasti koralleja, mutta kaloja oli hauska tutkailla.


Villan varusteluun kuului iso parisänky sisällä Villassa ja takaa löytyi hyvän kokoinen kylppäri, jossa suihkussa oltiin jo ihan taivasalla. Perältä löytyi myös Jacuzzi-poreamme ja loikoilu sänky. Jotka oli aivan ihanat! Mahtava makoilla, lueskella ja rentoutua. Varsinkin, kun löysimme puolessa välissä viikkoa vastauksen arvoitukseen miten saadaan katossa oleva tuuletin päälle? Se katkaisija on kyllä ihan helppo löytää, näin jälkikäteen kun miettii!


Jacuzzi Beach Villan "kotiravintola" oli saaren pääravintola Koamas, joka oli suurin buffet-ravintoloista ja sijaitsi saaren keskellä.


Water Villa

Water Villat sijaitsivat täysin toisella reunalla ja vastakkaisessa päädyssä ensimmäisen viikon majoituksiin verrattuna ja siirryimmekin Sangu Resortin puolelle samalla, kun vaihdoimme asumusta. Sangussa ravintolamme vaihtui huomattavasti pienempään, K-18 ikärajalliseen merenranta ravintolaan, jossa osa pöydistä oli rannalla. Puitteet illallisille auringonlaskun ja tähtitaivaan alla oli upeat! Lisäksi Water Villoissa asustelu antoi meille luvan käyttää Sangun allasaluetta ja infinity poolia.Itse Villa sijaitsi mereen iskettyjen paalujen päällä ja sisältä "päähuone" vaikutti hyvin samanlaiselta, kuin Beach Villakin, täällä kylppäri oli vain sisätiloissa ja poreamme puuttui. Terassi aukesi avomerelle ja ylätasanteelta löytyi aurinkosänky ja pöytä tuoleineen ja alatasentaalla oli vielä aurinkotuolit ja portaat mereen.Meillä tuli uitua tällä puolen hiukkasen vähemmän mitä Beach Villassa, koska vesi oli avomeren puolella likaisempaan, heinää sun muutakin roskaa tuli rantaa kohti välillä aika paljonkin. Lisäksi tällä puolen oli paljon enemmän rauskuja ja trigger fishejä joita varsinkin Antti alkoi välttelemään. Lisäksi vuoroveden vaihtelu vaikutti tällä puolen tosi paljon. Laskuveden aikaan veden korkeus oli hyvä että vyötäisille vaikka olisi kävellyt kuinka kauas, ja nousuveden aikaan taas olin uppeluksissa jo heti portaiden alla.

Water Villat olivat majoitus muotona kalliimmat Jacuzzi Beach Villoihin verrattuna. Varmasti se kummasta pitää enemmän riippuu siitä, mitä asioita arvostaa lomallaan enemmän. Me summattiin majoitustemme hyvät ja huonot puolet aikalailla niin, että Beach Villa oli ehdottomasti viihtyisämpi huonetyyppinä ja rantana, mutta Water Villan tarjoama ravintola ja allasalue olivat huomattavasti muita majoitus vaihtoehtoja paremmat. Vaikka ravintolat periaatteessa tarjosivatkin ihan samaa ruokaa, Sangussa oli mahdollista juoda myös ns. "parempia viinejä" sekä illallisella oli tarjolla myös jäätelöä, mitä ei kyllä bongattu ensimmäisellä viikolla Koamasissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti