maanantai 10. elokuuta 2015

Malediivit: Kuredu Island Resort & Spa

Huonetyypit pääsinkin jo vertailemaan edellisessä postauksessa joten otetaanpa tähän kaikkea yleistä. En tosiaan käy lomaamme mitenkään yksityiskohtaisesti lävitse, mutta jotain pientä mikä voi ehkä kiinnostaa muitakin menijöitä.

Oltiin Malediiveilla tosiaan heinä-elokuun vaihteessa, jolloin saattaa monsuunikausi olla sopivasti päällä. Katseltiin lähtiessämme sää ennusteita ja epätoivo meinasi jo iskeä, kun seuraavaksi pariksi viikoksi luvattiin vain sadetta. Onneksi Malediivien sään ennustaminen on äärettömän hankalaa ja meillä satelikin vain kaksi ensimmistä päivää ja silloinkin vain lähinnä pientä tihuuttamista. Joka tapauksessa oli lämmin, joten ei se oikeastaan edes häirinnyt. Käytiinpähän hyödyntämässä uusien vieraiden hieronta tarjous, niin päästiin hiukkasen edullisemmalla. Kahden hengen tunnin hieronta vain 170 euroa... Mutta vaikka hinta olikin aika suolainen, ainakin meitä hieroneet neidit osasivat asiansa todella hyvin!

Me mietittiin hiukan etukäteen, maksaako All Inclusivesta? Kyllä! Vaihtoehtona on myös puolihoito, mutta ruoka on saarella kallista, sitä saa All Inclusive-ravintoloiden lisäksi vain kolmesta à la carte-ravintolasta (meidän Kuredulla ollessa näistäkin oli toiminnassa vain 2) ja pizzakin maksoi 28 euroa, All Inclusive-rannekkeella hinnat tosin tippuu puoleen. Mutta jos epäilet kyllästytkö pakettiin kuuluviin ruokiin tai onko se hyvää niin voin sanoa, että illallisen teemat vaihtuu kahden viikon aikana joka päivä, joten samoja ruokia ei ole. Lisäksi niin aamupalalla, lounaalla kuin päivälliselläkin on muutama piste joissa kokit tekee ruokia tilauksesta, joten ei ole pakko tyytyä vain siihen "valmiiseen" buffetpöytään. Vaikkakin myös ne ovat koko ajan laadukkaita, hyviä ja valinnan varaa kyllä löytyy. Varsinkin alkupala ja jälkkäripöydät oli niin upean näköisiäkin, että ruokia tuli aivan liian helposti ahnehdittua. Ruokien lisäksi All Inclusive-pakettiin sisältyi iltapäivätee (jossa myös tarjolla leipää ja leivonnaisia) ja kaikki holittomat juomat ja nelisen sivua myös holillisia drinkkejä ja mahdollisti juomaan minibaarista alkoholittomia virvoitusjuomia, oluita, jääteetä ja jääkahvia sekä vesiä. Ottaisin All Inclusiven melkein jo veden ostamisen takia, sitä nimittäin +30 asteessa kuluu, eikä senkään hinta kaupassa tainnut olla edullinen.


Ruokien ja juomien lisäksi All Inclusiveen sai myös yhden Sunset-cruise risteilyn, jossa kävimme tunteroisen ajan merellä katsomassa auringon laskua, sekä bongaamassa samalla delfiinejä. Myös snorklaus, purjelautailu ja golf-opastukset kuuluivat hintaan, sekä kajakkien ja purjelautojen käyttö.

Kuredulla on mahdollista osallistua joka päivä erilaisille kursseille pientä (2 dollarin) korvausta vastaan. Osallistumismaksu menee muuten lapsille. Meillä jotenkin meni aivan ohi aluksi, että tosiaan me aikuiset saamme osallistua näille kursseille, jotenkin epäselvästi sanottiin vain, että lapsille, joten... Mutta viimeisinä päivinä bongattiin aikuisia osallistumassa hedelmän kaiverrus-kurssille ja iski hätä vieläkö mekin ehditään? Olin harmitellut kohta 10 päivää, miksi ne on vaan lapsille. Hedelmien kanssa taiteilu jäi valitettavasti tekemättä, mutta sushi-kurssille päästiin osallistumaan. Kurssi oli ihan hauska ja vaikka sushia oltiin oma-aloitteisesti tehty ennenkin, kyllä tästä uusia vinkkejä sai. Joten kannatti maksaa pari dollaria. Eli siis kyllä, nämä ovat aikuisille!


Mukaan Kuredulle kannattaa ottaa ihan omat snorkkelit, jos aikoo tutustua veden alaiseen maailmaan yhtään enempää. Vuokraus oli n. 10 dollaria/päivä. Meillä ei ollut räpylöitä mukana ollenkaan ja ne vuokrattiin yhdeksi päiväksi (5 dollaria per nenä), kun ajateltiin kokeilevamme, mutta muuten kyllä snorklailtiin joka paikassa ihan ilman räpylöitä. Snorklaus on todellakin sellainen asia mitä kannattaa harrastaa, koska vedessä on aivan upea oma maailmansa. Ihan Kuredun laiturin puoleisen rannan läheisyydessäkin näkee varmasti merikilpikonnia uimassa. Syvemmällä missä heidän kotiriutta on löytyy vielä isompia kilppareita ja paljon muutakin nähtävää. Tykättiin myös, kun käytiin päiväretken aikana snorklaamassa Komandoon-riutalla, jossa ainakin meille sattui ehkä vähemmän kaloja mitä Kuredulla, mutta riutta itsessään oli hienompi. Sukellus- ja snorklausretkiä oli tarjolla paljonkin ja mahdollisuuksia olisi ollut päästä uimaan mantarauskujen tai delfiinienkin kanssa. Ai niin! En ottaisi reissuun kertakäyttökameraa, koska veden alla on tosi vaikea saada onnistuneita kuvia, joten digikamerasta on helpompi karsia huonot pois ja räpsiä vähän reilumminkin. Lisäksi meidän pikku-pokkariin ostettu vedenkestävä pussukka maksoi vähemmän mitä olisi maksanut kertakäyttökamera ja kuvien teettäminen.


Muutamia juttuja Kuredulle siis tässä. Haluan pitää ison osan häämatkastamme itselläni, joten jos ei kukaan halua tietää mitään lisää niin siirrytään jatkossa seuraaviin aiheisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti