torstai 25. helmikuuta 2016

Helsingin intensiiviviikko vol.2

Meillä on taas opiskeltu ahkerasti, tai ainakin se on ollut tarkoitus. Tämänkin päivän ajattelin pyhittää kokeeseen lukemiseen, mutta mitäs kello on? Pian kaksi, ja minä tyttö olen pyykännyt ja kirjoittanu (voi tuskaa!) työhakemuksia kesätöitä silmällä pitäen ja sitten yllättikin jo nälkä, joten ajatukset siirtyi niihin hommiin. Ja jostain syystä blogien päivittelykin on ajankohtaista just nyt... 

Muutama viikko takaperin otettiin taas Norskin kone kohti Helsinkiä ja suunnattiin 8 päiväksi Helsinkiin intensiiviselle opiskeluviikolle. Nuo Helsingissä vietetyt opiskeluviikot taitaa olla osalle porukkaa aikamoista pakkopullaa (ymmärrän toki jos on perhettä ja onhan se toki tyyristäkin), mutta minusta ne on kyllä olleet tosi mukavia. Raskaita ja rankkojakin juu, mutta siellä näkee ihmisiä (minusta on ollut ihan mahtava asua ryhmälaisten kanssa, näin etäopiskellessa, kun muuten tutustuminen jää aika pintapuoliseksi) ja pääsee oikeasti tekemään asioita käytännössä. Tuntuu, että opin asioita labroissa, kaikkien ohi hujahtaneiden opettajan pitämien netti-teoriatuntien edestä. 

Omasta verestä löytyi mm. monosyytti, pieni lymfosyytti, neutrofiili ja verihiutaleita. 


Teemoina tällä kertaa meillä oli solumorfologiaa, tuijotimme siis jatkuvalla syötöllä mikroskooppiin veri- ja virtsansoluja. Lisäksi tehtiin solubiologian labroissa geenin monistusta ja sitten vielä katkoimme sitä. Ja jottei mikroskooppiin tuijottelu olisi liian vähäistä, tuijotettiin myös sytologian labroissa paljon papa-laseja. Tehtiin myös tutustumisretki (lue karkin ja muiden korruptio lahjusten nyysimisretki) LabQuality-päiville, jossa tutustuttiin näytteille asettajiin ja kuunneltiin Kantasolu-luento. Joten ihan aiheestakin ollaan saatu pitää tämä viikko vapaata ja toipua. Vaikka minulla nyt olikin hyvä suunnitelma aloittaa kokeisiin luku jo tällä viikolla en vielä tähän päivään mennessä ole onnistunut. Huomisen olenkin töissä, joten en tee sitä silloinkaan... Olisiko aika ottaa itseään niskasta kiinni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti