sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Sisustuksen uudistus vimma

Joka kevät, kun muutamat ensimmäiset aurinkoiset päivät on valaiseet meidän asunnon olen valmis lyömään koko sisustuksen uusiksi, tai ainakin jotain uutta ja kivaa pitäis tehdä. Normaalisti kevät on ollu jotenkin kiiresitä, eikä mitään (tai ainakin hyvin vähän) on koskaan saatu aikaseksi. Tänä keväänä olisi ehkä jopa vähän enemmän aikaa (tosin ei rahaa), ja jopa muutama konkreettinen ajatuskin on valmiina. Lisäksi olen jo koko alkuvuoden siivonnut kamppeita läjään kaapeista, joten miksi en jatkaisi tätä asuin mukavuuden parantamista? (Joo-o, varmasti paranee!)

En taida tunnetustikaan olla mikään super-sisustaja ihminen. Tai saattaisin ollakin, jos olisin rahakas. Mutta en osaa sisustaa niin, että kaikki mätsää kaikkeen hienosti, koska on asioita joita haluan pitää esillä, koska ne on kivoja, muistuttaa jostain tapahtumasta tai ihmisestä, oli niiden väri tai sisustukseen sopivuus mikä vain. Lisäksi omistan ihan liikaa tavaraa, joten yleensähän se kaikki on vähän levällään, (tälläisellä mun yleisellä epäjärjestykseen taipuvaisuudellahan ei ole mitään tekemistä sen kanssa!).

Mutta lähinnä juurikin sen nurkan takana vaanivan aikaan saamattomuuden takia, päätin tehdä ainakin muutamasta suunnitelmastani julkisia, nyt ne on pakko saada aikaiseksi (ainakin joskus). Tässäpä siis siivouspäivän jälkeiset kuvat siitä miltä meillä näyttää nyt. (Älä odota mitään hienoja sisustus kuvia, laatu on kännykkäkamera ja tarkoituskaan ei ole esitellä ainakaan vielä, kuin kaukaa katsottu yleisilme.)



Tältäpä siis näyttäisi, jos tulist meille sisään parvekkeen kautta. Aluksi pyydän jättämään näkemättä tuolla sohvan takana tursuilevan, nämä roudaan kirppikselle läjän, joka on pyörinyt tuolla kohta kolme kuukautta. (Voit nähdä sen vain jos olet kiinnostunut ostamaan jonkun noista palleista, Star Wars VHS:n, astioita tai vaatteita...) Ja se mille ajattelin ainakin tehdä tässä näkymässä jotain: on tuo puunvärinen lipasto (siis tuolla ylhäällä). Se olisi tarkoitus maalata valkoiseksi ja samaan syssyyn heittää siellä takana olevat sisustustikkaat makkariin, (koska vaikka mitä yritän, toinen puolisko joka käyttää asuntoa jättää aina vaatteensa lojumaan lattialle kouluöytäni eteen, yleensä aika jättimäiseksi läjäksi) jotta saadaan puolipitoiset vaatteet roikkumaan siihen. Eteisen matto oven edessä kaipaisi myös jo vaihtoa, jostain siihen on joku punainenkin läsi ilmestynyt (se on muuten ainoa matto joka meille on ostettu).


Olohuone toiseen suuntaan näyttää tältä. (Jätä taas kaikki kauniit Prisman pussit sun muut huomioimatta, samoin kuvan tummuus.) Haluaisin maalata myös tuon keittiön jakkaran puuosat valkoiseksi (tämä vaan vaatisi lipastoa enemmän vaivaa, joku on vaivautunut joskus lakkaamaan tuon isältä perityn jakkaran). Lisäksi sohvalta haluaisin vaihtaa nuo jo edellisestä asunnosta mukana kulkeneet punaiset tyynynpäälliset, jotka adoptoitiin tähän uudempaan sohvaan, kun se vaihdettiin. Kello on ollut vaihtolistalla viimeiset neljä vuotta (lähinnä koska se jätättää usein), mutten ole keksinyt mihin sen vaihtaisin. Olohuoneeseen on myös valmistumassa (se on enää maalausta vaille valmis! Mutta kun se maalin hommaus on niin vaikeeta... mutta saan sen valmiiksi kesäksi!) risuista tekemäni pallolamppu, tuohon oikeaan yläkulmaan killumaan. Verhot vaihtuu taas värikkäämpiin, kunhan kesä lähenee: Vaaleanvihreät ja vaaleanpunaiset odottaa kaapissa, ajattelin ehkä siirtäväni nämä olkkarin verhot kesäksi makkariin (josta sulavasti viimeiseen kuvaan...).



Lopuksi tämä meidän vaikein huone. Yksi seinä on pelkkää kaappia, joten rajoittaa ja PALJON. Ja juu kyllä, näette oikein, meillä on jumalattoman kokoinen peilisysteemi makkarissa (kiitos, edellisten asukkaiden). Huone on myös ihan liian ahdas lipastolle, sängynpäädylle ja koulupöydälle, mutta koska en saa tavaroita niistä heivattua minnekään (+tarvin koulupöytää), ne on pakko olla olemassa jotta tarvarat ei vaan loju lattialla. Käytännössä en siis (vieläkään) tiedä yhtään mitä makkarille tekisin, paitsi sen mitä olisi pitänyt tehdä jo viimeiset viisi vuotta. Kattolamppu on ihana ja kuin ihmeen kaupalla mätsää meidän tummempaan takaseinään reunoiltaan just eikä melkein. Koska pidän lampusta (ja vaikken pitäsikään en raskis tunnesyistä nakata sitä pois) olen suunnitellut viimeiset neljä vuotta (en siis tehnyt mitään asian eteen), ottavani sen huomioon värimaailmassa. Siniset verhot olis siis tarkotus heivata (olen kantanut niitä mukana kotoa muuttamisen jälkeen joka paikkaan), samoin kaikki muukin sininen (siitä syystä päiväpeitettä ei enää ole ollut 3-vuoteen), en edes tykkää sinisestä, se vaan oli joku 15 v. minun ajatus siitä minkä värinen makkarin kuuluu olla. Sinistä on vain pitänyt hiukan väkisinkin mukana jokaisessa asunnossa valmiiksi ollut sininen pimennysverho?!? (Kyllä myös tuossa ikkunassa). Lisäksi sänkyyn on ollut tarkoitus hommata reunalakana (noh, ikuisesti), koska sängyn pääty on tosi ruma ja näkyy suoraan olkkarin sohvalle ja jonkun näköinen päiväpeite (ihan yhtä pitkän ajan suunnitelma). Lisäksi ainakin yksi taideteos pitäisi saada kehyksiin tai ainakin seinälle, sen sijoituskohde asunnossa vain on vielä pohdinnassa (joten 1,5-vuotta tuossa sängyn päädyllä). Lisäksi tuon punaisen piianpeilin värin muuttamista olen pohtinut, melkein 30-vuotta vanha punainen maali on aika kulunut, mutta en oikein raskisi...

Hehtaari postaus mitään sanomattomilla kuvilla ja mihinkään ei taideta tässä päästäkään, olkaa hyvät!   Ja lisäksi anteeksi. Lähinnä tämä on muistutus ja lupaus itselle, mitäs aioinkaan olla tekemässä. Mikäli mistään tulee koskaan valmista saatan kuvata ihan oikealla kameralla, ihan oikeita yksityiskohtia... (Jos joku innokas sisustaja keksii mitä tälle tekisi muuta niin otan innolla super edukkaat opiskelijabudjettiin sopivat vinkit vastaan :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti