maanantai 1. syyskuuta 2014

Side

Lähdettiin tosiaan loman alkajaisiksi äkkilähdöllä Turkin Sideen. Side on vanha kauppakaupunki jossa on edelleen jäljellä paljon Rooman vallan aikaisia raunioita. Vanhakaupunki onkin aika hauska, kun siellä täysin sulassa sovussa on vanhat rauniot ja uusia ravintoloita ja ostostelupaikkoja. Loppujen lopuksi Side ei minusta ollut paikkana hirmuisen iso ja suuri osa nähtävästä oli vanhassakaupungissa, mutta sieltä on aika näppärä mennä lähi kaupunkeihin. Vanhassa kaupungissa kannattaa syödä kalaa ja mereneläviä ne on tuoreita ja todella hyviä, yhdessä paikassa saatiin ihan raaka kala/äyriäistarjotin pöytään, että mitäs laitetaan? Kuningaskatkaravut valkosipulilla siltä tarjottimelta oli herkullista. Näin jälkikäteen voin sanoa, että liharuuat ei monesti olleet niinkään kummoisia. Oikein sitä aitoa turkkilaista ruokaa oli valitettavasti aika vähän tarjolla, moni oli turistien makuun räätälöityä ruokaa.






Rannat Sidessä oli hienot ja niitä on paljon, vanhakaupunki on niemen nokassa ja niemi muodostaa mereen aallonmurtajan joten itäpuolella on aivan mahtavat aallot ja suhteellisen nopeasti syvenevät rannat ja itäpuolella ranta syvenee pikku hiljaa ja aallokko on kevyempää. Meidän hotellilla oli yksityinen rantakaistale ravintoloineen länsipuolella ja parina päivänä siellä käytiinkin polskimassa, koska minä nyt vain rakastan aalloissa uimista. Ranta ei ollut ihan hotellin vieressä vaan sinne oli ilmainen bussikuljetus muutamia kertoja päivän aikana. Itse bussimatkakin oli jo ihan hauska kokemus, täyteen ahdettu pikkubussi jossa ei ikkunoita olekaan ja jossa turkkilainen yltiökesäinen rento musiikki soi niin, että bussin tulon kuulee jo kaukaa.




Irem Garden-hotelli meillä sijaitsi vähän kauempana vanhasta kaupungista. Aikalailla pohjoismaalaisia turisteja koko huoneistohotelli oli täynnä. Hotellissa oli ihan kivat kolme allasaluetta, kauppa, ravintola ja mukava henkilökunta. Meidän huoneistossa oli pieni muurahaisongelma, johon minä suhtauduin niin, että se on tavallista etelän kohteissa, Antti taas lähinnä oli sitä mieltä, että hotellimme on kämäinen... Hotellissa käytiin myös turkkilaisessa hamamissa, ihan hauska kokemus sekin (vähän kaunistautumista ennen häitä). Hamam alkoi sillä, että mentiin istumaan höyryhuoneeseen ehkä noin vartiksi, niin että iho pehmenee. Sen jälkeen mentiin makaamaan ensin selälleen kivipöydälle jossa pesijä kasteli ja kuori karhealla kintaalla ihon perusteellisesti ja lopuksi levitti päälle ihan hillittömät vuoret vaahtoa, taas kuorittiin ja huuhdeltiin ja sama operaatio toisin päin. Lopuksi kuivaus ja pieneksi hetkeksi pötköttelemään ja odottamaan tunnin hierontaa bungalowissa (tai vastaavassa) jossa öljy oikein imeytyi ihoon. Hieronnan jälkeen levitettiin vielä kasvonaamiot. Ja täytyy sanoa, että kummankin ihot on edelleen ihan käsittämättömän pehmoiset, vaikka hamamista on jo puolitoista viikkoa aikaa.

Muutaman yksityiskohdan esittelen Turkista vielä tulevissa postauksissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti