maanantai 12. tammikuuta 2015

Ensimmäinen opiskeluviikko takana päin.

7. päivä tosiaan nyt opiskelut aloitettiin ja ensimmäinen viikko, tai sen puolikas, on nyt takana päin. Ensimmäiseltä viikolta käteen jäi varmaan ensisijaisesti pieni hämmennys. Monimuotototeutuksena Helsingin suunnalta toteutettava opetus on teoriaopintojen kohdalla suurelta osin netissä. Joten sen tyylinen opetus mihin olen oppinut menee ihan uusiksi. Ensimmäiset päivät istuttiinkin ATK-luokassa kuulokkeet päässä ja opeteltiin käyttämään Adope Connectia ja totuteltiin kuinka opetus sen kautta toteutuu. Lisäksi itselle on ihan Moodlekin täysin vieras oppimisympäristö ja sitäkin pitää opetella käyttämään aktiivisesti. Joten uutta tulee paljon, ennen kuin edes se itse alan oikea asia alkaa.

Tämä Metropolian koulutus on jaettu useammalle yhteistyö paikkakunnalle ja Kemin suunnalla meitä bioanalyytikoita aloitti kuusi kipaletta. Luokkakaverit ainakin äkkiseltään vaikutti ihan mukavilta, vaikka ei tutustumisessa toki kuulokkeet päässä istuen kovin pitkälle pääse. Mutta heti tällä viikolla pitäisi startata iso projektityö jota tehdään ryhmissä, niin eiköhän tästä aleta pikku hiljaa tutustumaan paremmin. Itseä jopa hiukan hirvittää projektityö heti alkuunsa, kun ei vielä ole oikein pohjalla rutiinia koko opiskeluun tai kirjoittamiseen sen enempää, kuin mitään selkeää käsitystä alastakaan.



Itse mielenkiinnolla odotin miten tälläinen AMK:n tutkinto käytännössä toteutuu näin monimuotona. Meillä se on (ainakin nyt tämän kevään osalta) totetutettu niin, että alkuviikko on merkitty lukkariin itsenäisen työskentelyn päiviksi (teemme tuota projektia ja mitä lie muuta), keskiviikosta eteenpäin on opetusta, lähinnä netin välityksellä. Muutamia tunteja lukuun ottamatta, jotka järjestetään Kemissä koululla. Helmikuussa meillä on kolmen päivän työelämään tutustuminen jossa päästään oikeasti näkemään, mitä meidän työ tulee ehkä joskus olemaan. Lisäksi meillä on muutama kokonainen viikko laboraatioita Kemissä, joiden aikana oli käsittääkseni ainakin tarkoitus oppia ottamaan verta, varmasti jotain muutakin käytäntöön liittyvää on tuloillaan. 

Mutta ihan mielenkiinnolla odotellaan mitä tämä kevät tuokaan tullessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti