maanantai 5. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Viime vuosi on ollut varmasti yksi elämäni tärkeimmistä ja monin tavoin myös mieleen jäävimmistä vuosista. Ja suurimmilta osin vielä hyvin positiivisessa mielessä, jos ei lasketa mukaan äidillä vuoden loppu puolella todettua sairautta, joka vuosien varrella vain pahenee. Sen toteaminen aiheutti kaikissa meissä jonkin näköistä oirehdintaa, mutta olen itse yrittänyt ajatella vielä positiivisesti ja miettiä, että todennäköisesti näennäisesti "terveitä" vuosia on silti edessä vielä useampi ja nautimme niistä. Huonojen uutisten vastapainoksi meillä oli hirmuisesti syytä iloita: omat ja ystävän häät olivat vuoden aikana, sekä saimme kaveriporukkaan useamman pikkuisen vauvelin joista viimeisin on tuleva kummityttömme. Koska vuosi oli näinkin hieno haluan vielä hiukan muistella, ainakin niitä paria isointa tapahtumaa muutaman kuvan kera.

Voi sanoa, että vuosi alkoi hääpuvun ostolla ja siitä eteenpäin koko ajan jonkin näköisiä hääjuttuja saikin pyöritellä mielessä.

Talviloman vietin maaliskuun lopussa ja silloinhan me käytiin siskon ja serkkutytön kanssa Arabiemiraateissa, nyt alkaa kyllä olemaan niitä lämpöisiä ilmoja ja meressä lillumis päiviä aika ikävä! Lompakkohan minulla tuolla reissulla sanoi moro, onneksi vasta ihan viimeisinä päivinä. Ratsastin myös ensimmäistä kertaa kamelilla, ja vähän muuten pelotti!


Kesällä olin aika aktiivisesti töissä, mutta tytöt onnistui silti nappaamaan minut yhdeksi viikonlopuksi polttareitteni juhlintaan. Suppilautailua, hyvää ruokaa, hierontaa ja mökkeilyä kera uinnin ja saunan. Parasta! Lomalle jäinkin vasta kun ne ihanat kesäkelit loppui. Niinpä elokuun lopun pohjoisen vaellus vaihtui ihan liian kylmien ja märkien kelien tieltä pika äkkilähdöksi Turkin Sideen. Oli ihan hauska aamun pikalähtö kolmen tunnin varoitus ajalla, mutta en varmasti muuten olisi koskaan valinnut matkakohteeksi Turkkia. Pidettiin Antin kanssa myös siinä mielessä erilainen loma, että oikeasti vaan oltiin ilman mitään sen kummempaa aktiviteettia: maattiin rannalla ja uima-altaalla ja käytiin Hamamissa pesulla ja hieronnassa.


Turkin reissun jälkeen jäi viikko ennen häitä, jonka jouduin hoitamaan turkkilaishyttysten kuppaamaa selkääni hääpuku kuntoon samalla kun sairastin flunssaa ja hääkengät vuoti värit joka paikkaan. Onneksi kaikki saatiin hyvälle mallille hääpäiväksi ja päästiin kumpikin nauttimaan päivästä kunnolla! Jännitykseltäni en paljon kirkosta muista vieläkään mitään, mutta muuten päivä oli mahtava!

Valokuvaus Marko ja Katri www.markojakatri.fi

Häiden jälkeen alkoi sitten arki: työt, äidin diagnoosi ja syksy, joiden lisäksi aloin vielä pänttäämään pääsykokeisiin. En suoraan sanottuna uskonut pääsykokeiden menneen hirmu hyvin, mutta niin vain marraskuun lopulla tuli tieto, että sisään on päästy. Joten irtisanoin työpaikkani, vietettiin joulu todellakin rauhoittuen ja lopettelin työt vuoden vaihteeseen. 

Ja tästä se uusi vuosi sitten lähtee, aivan uusin systeemein, en edes vielä tiedä mitä odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti