maanantai 9. maaliskuuta 2015

Alpeilla kelkkamäessä

Mikäli joskus on suuntana Sveitsi ja Alpit talvella voin lämpimästi suositella ohjelmaksi kelkan vuokrausta ja kelkkamäkeen lähtemistä päiväksi. Varmasti Alpeilla laskettelukin on hienoa, mutta tuollaisia reittejä ei Suomesta kelkkailuun (tai pulkkailuun) löydy edes hakemalla, joten kokemus on ihan omaa luokkaansa.


Me tosiaan majoituttiin jossain Alppien keskellä Kanderstegissa, ehkä tunteroisen junamatkan päässä Bernistä. Kelkkamäkeen päästiin kylältä kondolilla Oeschinenseelle josta laskettelumäkien ohi kävellen kelkkareitille ja laskeskeltiin useamman kilometrin mäet alas kylälle. Yksi kierros ottaa ehkä 45 minuuttia ylös nousuineen ja kävelyineen, itse lasku vie noin 20 minuuttia, joten mäen ehtii laskea kuitenkin viitisen kertaa ennen kondolin sulkeutumista, vaikka pitää välissä kunnon ruokapaussinkin. Olisin mielellään laskenut kyllä enemmänkin...
Ensimmäinen kierros on ihan harjoittelua, eikä vielä uskalla oikein mennä kovaa, jyrkimmissä kohdissa vain tuntuu, että mennään aivan liian "kovaa", kun jaloilla jarrutteluihin ja ohjauksiin ei ole vielä saanut tuntumaa. Kannatta siis ehdottomasti varata useampi lasku niin pääsee oikeasti laskemaan. Vauhti ehtii kiihtyä ihan kivasti ja kypäräkään ei ole ihan turha keksintö, onnistuin nimittäin kertaalleen ajamaan mutkasta ulos pää edellä. 

Sveitsin kuvia katsellessa tulee pliisu olo, ei näytä kuvassa yhtään siltä mitä se oli!

Kelkat otettiin vuokralle partiokeskuksesta, josta kelkan sai huomattavasti edullisemmin, mitä Oeshinenseen Intersportista. Hissin päiväliput maksoi pantteineen 35 frangia (eli noin yhtä monta euroa), joten ei Sveitsinkään hinnoilla kelkkailusta tullut ihan mahdoton lovi lompakkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti