torstai 12. maaliskuuta 2015

Pulled pork-bánh mì-leivät ja wasabikastike

Mitäänhän en näistä possu-bánh mì leivistä tiedä, mutta näitä on nyt tullut vastaan muutamia lehdissä ja keittokirjoissa. Kuvat on ollut aina niin herkullisen näköisiä, että päätettiin tehdä testiin oma versio kyseisestä leivästä. Sopivasti sattui vielä hermoja raastava projektin viimeistely päivä, joka pakotti pysymään koko päivän kotona joten pulled pork ehti muhia koko päivän uunissa. Näistä leivistä tuli ihan älyttömän hyviä, tehdään varmasti toistekin! Ja tulisuuden määrää pystyy kivasti säätelemään chilisoosin ja wasabin määrällä pelaamalla. Kaikkine täytteineen vähän kevyempi, kun ne perus coleslaw-majoneesi-juustohampparit mitä ollaan aiemmin pulled porkista paljon tehty. Täytteeksi tehtiin Vera Jordanovan Don't Miss a Bite-kirjan (sieltä idea alun perin leipiinkin lähti) ohjeella säilöttyjä makeita porkkanoita, joita ihan ehdottomasti tullaan tekemään enemmänkin, varmasti ihan mahtavia myös salaatissa. Itse ainakin tykkään ihan hirveästi kaikesta hiukan happamasti, sitruksisesta ja etikkaisesta ja näissä tulee kivasti semmoinen pieni potku esiin, kirjan ohjeessa taisi tosin etikka olla jotain muuta mitä meillä käytettiin.


PULLED PORK-BÁNH MÌ-LEIVÄT JA WASABIKASTIKE

Pulled porkia, teimme tällä-marinadin ohjeella

BBQ-kastike possulle:

4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3,5 rkl fariinisokeria
1rkl tomaattipyrettä
2,5tl Chipotle Tabascoa

Keittä ainekset kasaan kattilassa, kunnes se hiukan paksuuntuu. Sekoita kastike revityn possun sekaan ja käytä vielä hetki uunissa.

Makeat porkkanat:

3 porkkanaa, suikaleina
1,5 dl hunaja-omenaviinietikkaa
1,5 dl vettä
3tl sokeria
0,5tl suolaa

Laita porkkanat n. 2,5 dl:n purkkiin. Kuumenna muut aineet kiuhuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri ja suola on liuennut. Kaada liemi porkkanoiden päälle. Anna jäähtyä ja laita sen jälkeen jääkaappiin. Meillä nämä syötiin päivän maustumisen jälkeen. Porkkanat säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
Hox! Lientä tulee ihan reilusti joten jos purkkeja löytyy isompia niin kannattaa pilkkoa porkkanoitakin ihan reilu satsi.

Wasabimajoneesi:

2 rkl majoneesia
2 tl wasabitahnaa
puolikkaan limen mehu

Sekoita ainekset hyvin ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Lisäksi:

iso patonki, neljään osaan
 kurkkua siivuina
tuoretta korianteria
 Sriracha-chilikastiketta

Tee viillot patonkeihin ja täytä mieluisilla suhteilla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti