lauantai 28. maaliskuuta 2015

Guacamole

Olen syönyt guacamolea jo pitkään, mutta nyt ensimmäistä kertaa kävi mielessä, että voi guacamolessakin olla tosissaan maku eroja (jos ei siis lasketa niitä kaupan valmiita versioita!). Tämä oli niin mielettömän hyvää, että tehdään kyllä jatkossakin meidän avokadosoosit tällä ohjeella, alkuperäisen ohjeen jota ihan hiukan muunsin bongasin Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä (josta testiin on juuri menossa myös kana Igorin tapaan). Tuosta samaisesta linkistä nappasin myöskin kuvassa näkyvän salsan ohjeen, joka sekin oli hyvää. Popsin salsaa avokado siivujen kera ruisleivän päällä vielä pari päivää sen tekemisen jälkeen. Guacamole vain oli niin hyvää, että syötiin se kerralla kaikki. Nakkasin valmiiseen guacamoleen avokadon kivenkin mukaan, että testaisin tummuuko se avocado huonommin jos siellä on kivi. Ensikerralla pitänee tehdä isompi satsi, että saan vastauksen siihen....


GUACAMOLE

2 avokadoa
4 kirsikkatomaattia
puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni chili
puolikkaan limen mehu
nippu tuoretta korianteria
suolaa, sokeria ja mustapippuria

Kuori ja silppua sipulit ja tomaatit. Silppua chili jos käytät tuoretta (meillä oli omia kesäisiä vielä kuivattuna). Halkaise, poista siemenet ja muussaa avokado haarukalla. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja anna maustua hetki jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti