torstai 16. huhtikuuta 2015

Shampoo ja hoitsikka suosikit

Tässä viimeisen kymmenen vuoden aikana on tullut omaan päähän (ja myös muiden hiuksiin) kokeiltua jos jonkin näköistä kosmetiikkaa, todella monelta merkiltä. Yleensähän omassa kaapissa oleva tuote valikoima koostuu aika sekalaisesta seurakunnasta ihan kaikkea, mutta kyllä niissä testissä olevista puteleista aina jokunen jää ihan lemppareiksi käyttöön. Valehtelematta täytyy myöntää, että kylppäristä löytyy ehkä parikymmentä muotoilutuote putelia avattuina ja kymmenkunta  shampoo, hoitoaine akselille sijoittuvaa purkkia. Näiden käytössä olevien lisäksi olen joutunut omistamaan yhden makkarin (ei niin pienen) hyllyn avaamattomien tuotteiden säilytykseen, joten opiskelu aikani on ainakin näiltä osin turvattu! Pointti oli lähinnä se, että purkkeja on kyllä siis testattu.  Niinpä ajattelin, että nämä omat suosikit jakaisin myös muille. Oma hiuksenihan on ohut, luonnontaipuisa, pörröinen läjä takkua: tähän materiaaliin nämä tuotteet on toimineet! Aloitellaan tällä pesu puolella ja jatketaan sitten seuraavaksi muotoilutuotteisiin...
Shampoota minulla on tapana vaihdella vähän tilanteet mukaan, yleensä punaiseksi värjättyihin hiuksiin käytän jotakin väriä suojaavaa shampoota jonka merkki vaihtelee huimasti. Yksi johon palaan aika ajoin on Joicon K-PAK Color Therapy shampoo, jossa yhdistyy värinsuoja ja korjaavat ominaisuudet. Talvisin taas olen tykännyt siirtyä Wellan SP-sarjan Balance Scalp shampoon käyttöön, koska se on todella hellävarainen ja hoitaa nimen omaan talvisin kuivuvaa päänahkaa. Joskus kylmimmillä pakkasilla pesen tällä koko ihon, jos kutina pääsee ärtymään mahdottomaksi. Tämä pitäisi sopia ihan atoopikoillekin. Paul Mitchellin Tea Tree Special Shampoo (kuvassa) on ennen kaikkea hemmottelu shampoo, jota käytän aina välillä. Viilentää kivasti ja pistää päänahan verenkierron liikenteeseen. Tuoksu on ihanan virkistävä. Tuntuu oikein pesevältä, mutta jättää hiuksiin silti kiillon. Tämä sopii kyllä ihan myös päivittäiseen käyttöön ja myös aika monen päänahan propleeman hoitoon.

Hoitsikka tähän päähän vain on oltava, jos haluaa harjan liikkuvan lävitse pesun jälkeen. Perus pikahoitsikoidenkaan kanssa en ole koskaan ollut merkki uskollinen joku missä on värinsuoja on useimmiten käytössä sekä aina välillä jotain pigmenttiä sisältävää maskia. Tehohoitona olen kuitenkin suosinut jo useamman vuoden Joicon K-PAKin Deep Penetrating Reconstructor ja Intense Hydrator comboa. Kumpaakin voi käyttää yksin mutta yhdessä tulos on parempi. Deep Penetrating korjaa, jämäköittää ja vahvistaa hiusta ja Intense Hydrator tehokosteuttaa, lopputulos: ihanan pehmeät, helposti selviävät, mutta ei yhtään lötköt hiukset. Väitän, että nämä on yksi syy miksi hiuksiani oon ikinä uskaltanut vaalentaa, tai kyennyt moisen käsittelyn jälkeen päässäni pitämään. Näiden lisäksi kuvassa näkyy vielä tuo Paul Mitchellin Super Strong Liquid Treatment, joka on siis hiuksiin jätettävä, hiuksia vahvistava ja korjaava tehohoito. Kouluttaja puhui meille tästä niin mahdottomia juttuja, että mun oli vaan ihan pakko testata tämä myös omaan päähän. Pidemmän käyttöajan kokemusta en osaa vielä sanoa. (Tarkoitus oli seurata puoli vuotta, kykeeneekö hiukset vahvistumaan tällä oikeasti näkyvästi, mutta kun päädyin pidennyksiin en uskaltanutkaan tätä suihkia, joten pidin sen käytössä tauon.) Kuitenkin oikein kelpo jätettävä hoitsikka jo ihan "kerta käytössä", selvittää hyvin, jopa sen koko pään takku läjän, johon en jaksanut laittaa muuta hoitsikkaa (koska suihkussa oli kylmä!). Tehohoidosta huolimatta kevyen tuntoinen hiuksessa, ei siis läsmää tai rasvoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti