perjantai 29. toukokuuta 2015

Cantina ja Pizza Romana


Käytiin testaamassa jokin aika takaperin Puistolan kellariin avattu Pizzeria Cantina ja voin kyllä suositella! Oulussahan me ollaan totuttu ehkä tietyntyyppisiin halpoihin känkkyihin, joten niihin verrattuna tälläinen oikeasti laadukas pitsa on tervetullutta vaihtelua. 

Cantinassa oli pöytiin ohjaus ja pöytävarauksia ei oteta ollenkaan. Pitserian sali on suhteellisen pieni ja koko ajan lähes täynnä, mutta ainakin noin tortsai-iltana ihan muutaman minuutin odottelun jälkeen kahdelle hengelle löytyi vapaa pöytä. Listalta on vara valita joko tomaattikastike-pohjaisia punaisia pitsoja tai valkoisia joissa luonnollisesti tomaattisoosi puuttuu. Sen lisäksi tarjolla on italia-tyyppisiä ohut pohjaisia pitsoja, sekä tuhdimpia, juustoisempia amerikan tyylisiä pitsoja. Tavallisimpien pitsojen lisäksi listalla näkyi olevan myös muutama Cotzone, jotka näkyi tulevan kiinni ja "pystyyn" leivottuna, joten olivat aika näyttäviä. Myös jälkkäri listalta löytyi pitsaa, Nutella täytteellä. Ja italiantyyppisiin pitsoihin näkyi olevan myös gluteeniton vaihtoehto saatavilla.

Ihan mielenkiinnosta itse ajateltiin testata hiukan erikoisempi Pizza Romana, joka siis sisälsi kolme ruokalajia samassa pitsassa. Kolmesta eri makuisesta pizza-osiosta itse pidin kaikista eniten  juuri "pääruoka" osiosta, koska salami ja parmesaani olivat todella hyviä! En kyllä huonoksi haukkuisi "alkuruokaakaan", mutta taidan vain olla sen verran lihansyöjä, että salami vei voiton. (Kuolasin kyllä myös 5-lihan amerikan pitsaa, nimeä en tosin tähän hätään muista, mutta näytti viereisessä pöydässä sen verran herkulliselta!) "Jälkkäri" osuus pitsasta oli tietysti se kaikkein mielenkiintoisin osio, miten viikuna ja karamellisoidut pähkinät toimii pitsassa? Ja siis yllättävän hyvin. Se rasvainen juusto ja hampaissa raksuva kova karamellisoitu sokeri oli jollain sairaalla tavalla hyvää! Ainut mitä olisin tähän pitsaan toivonut lisää oli jälkiruoka kulmauksen balsamico. Toki jokainen minut tunteva tietää, että pidän normaalin ihmisen mittapuulla, sitruunasta ja etikkasta ihan liikaa, joten tämä on varmasti vain minun mielipide. Pitsan toista reunaa napostellut, nimittäin ei löytänyt siitäkään valittamisen aihetta!


Nälkä kasvaa syödessä, ja viereisiin pöytiin kannetut "peruspitsat" oli niin hyvän näköisiä ja ihmiset niitä kuului kehuvan vuolaasti, joten on ihan välttämätöntä käydä uudestaan testaamassa niitäkin. Pitsaa odotellessa ehdin bongata jatkossa maisteltavien listalle ainakin Frutti di Maren, johon en siis normaalisti pitserioiden katkarapu-simpukka-härdelleineen ole ajatellutkaan koskea, mutta tämä sisälsi jokirapua, kampasimpukkaa, limeä ja korianteria. Ja tietysti se 5 lihan pitsa (lihat taisivat vaihtua sesongin mukaan) täytyy testailla. 

Pizzeria Cantina on avoinna keskiviikosta lauantaihin ja sieltä saa pitsat tilattua myös mukaan. Mikäli lista tai aukioloajat kiinnostaa tarkemmin, heidän sivut löytyy TÄÄLTÄ.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti